Bounce rate in Google Analytics

Shares

Ce este Bounce Rate-ul ?

Bounce rate reprezinta raportul de vizitatori al unei pagini din site-ul/blog-ul tau cu numarul total de vizitatori al site-ului. Acesta este un indicator important pentru a masura eficienta si performanta site-ului tau.

Formula:  bounce rate = pagini unic accesate/numarul de intrari

Cu cat bounce rate-ul tau este mai mare procentul cu atat blogul tau este mai slab calitativ, vizitatorii acestuia ne fiind prea mult interesati de articolele tale. Aceasta problema apare mai mult in randul paginilor ce ofera informatii superficiale sau la blogurile generaliste unde cititorii acestora nu gasesc alte informatii relevante, acestia fiind nevoiti sa paraseasca pagina respectiva pentru a efectua noi cautari. Pe scurt : daca citorul nu da click prin site-ul tau pentru a vedea/citi si altceva decat vede in prin plan bounce rate-ul tau este mare , ceea ce nu e bine, in timp ce un bounce rate mic arata ca vizitatorii tai sunt interesati de restul informatiei postate de tine (si acum poti fi mandru )

Valoarea optima pentru indicatorul bounce rate din Google Analytics ar fi undeva intre 20-30%, acestea fiind mai mult intalnita la magazinele online unde vizitatorii navigheaza mult prin site pentru a gasi produl dorit.Un procent scazut in acest caz il au si blogurile de nisa.

Semne de alarma pentru acest indicator al Google Analytics pot fi trase doar cand acesta este mai mare de 75%, aici fiind prezente probleme grave care trebuiesc repede corectate.

Factorii din punct de vedere seo care influenteaza acest indicator ar fi optimizarea web a continutului si promovarea acestuia pe motoare de cautare si retele sociale.

In acest video se poate vedea cum poti imbunatatii indicatorul bounce rate din google analytics.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_erT-sbbx70[/youtube]

P.S. de obicei un numar mare de vizite pe un blog garanteaza de cele mai multe ori un bonce rate mare, te mai intereseaza un numar mare de vizitatori sau calitatea acestora ?

Leave a Comment:

3 comments
Utilizarea tag-urilor in blog says 14 years ago

[…] intr-un mod corect a acestei functii poate ajuta la cresterea valorii google bounce rate […]

Reply
Dezmembrari says 13 years ago

41.28% – mai jos de atat nu am prea reusit . Urmatoare versiune s-ar putea sa schimbe cifrele in bine

Reply
Servicii SEO says 12 years ago

Salutare! Este bine sa ai grija de Bounce Rate. Eu ma straduiesc sa echilibrez insa, este greu. Am reusit dupa ultimele reglementari la site:
Zi: 28.33%
Saptamana: 39.66%
Luna: 42.47%

Sper ca luna viitoare sa fie mai mic! Sunt extrem de importante link-urile din continutul articol-ului, sa faca trimitere catre alte articole, omul este curios si viziteaza link-urile, in acest mod nu paraseste site-ul repede.

Reply
Add Your Reply