Category Archives for google-adwords

conferinta ecommerce

EcomTIM 2012 – video workshop Google Adwords

Pentru cei care nu au fost la EcomTIM , dar sunt interesati de Google AdWords, dar si pentru cei care au fost si vor sa mai vada prezentarile,  mai jos am postat filmari de la workshop. Vizionare placuta !Citeste mai mult

google-adwords

Cum folosim Google AdWords in SEO

Shares
Cu totii stim sau ar trebui sa stim ca in 2012 promovarea unui proiect strict prin SEO nu mai este suficienta. Utilizarea serviciului Google AdWords pare a fi tot mai frecventa in ultima perioada, iar cel mai important lucru din toata ecuatia asta este ca testand si masurand rezultatatele obtinute de ambele metode de promovare putem combina aceste servicii in avantajul nostru.

Timpul de obtinere a unor rezultate vizibile din SEO devine tot mai mare, asta datorita numarului mare de situri care apar, datorita faptului ca o parte din firmele concurente investesc bani in acest serviciu si nu in ultimul rand pentru ca motoarele de cautare au inceput sa favorizeze continutul publicat pe retelele sociale. Deci masurarea si interpretarea rezultatelor dureaza ceva mai mult timp.

Campaniile Google AdWords pot sa ofere rezultate imediate, acestea putand fi masurate si interpretate in cel mai scurt timp, lucru extrem de important in strategia de promovare a unui proiect.

Citeste mai mult

google-adwords

Cupoanele AdWords si noile start-up-uri

La inceputul anului 2010 Google a incercat sa reporneasca activitatea de promovare online prin serviciul Adwords. Prin acest serviciu utilizatorii pot beneficia de publicitate online masurata prin PPC (pay per click), mai precis, platesti doar ce primesti. In lunile ianuarie si februarie majoritatea posesorilor de conturi google au primit cupoane de reducere Google AdWords cu valaore de 150 sau 280 lei.

Multi au testat cu emotie acest serviciu, alti au vazut un succes dupa utilizarea acestuia, dar ca si in fiecare padure noua apar repede si “uscaturile” in cazul de fata cei care au incercat sa vanda aceste cupoane sau sa profite de slaba educarea a publicului pentru mediul online. Trebuie stiut faptul ca aceste cupoane sunt valabile numai pentru conturile noi create si se pot folosi numai o singura data.

vand cupon adwords

Aceasta cuponiada de la Google AdWords a generat si noi idei de start-up in domeniul marketingului online , mai precis peste noapte, precum ciupercile dupa ploaie au aparut si firmele “specialeizate in domeniu” care ofera solutii de promovare prin serviciul de publicitate online AdWords. Majoritatea cer comisioane fara a da acces clientilor la eventualele statistici si rapoarte.

Cum se face? Se iau cateva mii / zeci de mii de adrese de email, se fac 2-3 site-uri / bloguri pe subodmenii gratuite unde “expertii” explica cum garanteaza ei cele mai mari vanzari si cele mai bune pozitii in google si se trimit ofertele (SPAM).  A fost greu ?

Grav este faptul ca sunt multe firme, agentii de turism chiar si magazine oline care cad in plasa acestor  noi “experti” in internet marketing (SEM). Sfatul meu ar fi ca cei ce primesc astfel de oferte sa nu le dea crezare , sa nu fie tensati de garantia succesului promis de acestia si sa nu fie atrasi de cele mai mici preturi legate de serviciile online. Niciodata o firma serioasa din domeniu nu va promite marea cu sarea si nu va garanta alte rezultate ce nu depind de ei, inafara de garantia unui produs final reusit.

In acest domeniu domeniu o firma poate garanta un web design original, texte si informatii autentice fara copy-paste de la concurenta, un site curat , bine optimizat atat din punct de vedere al incarcarii cat si optimizat pentru motoarele de cautare, practic o firma poate garanta petru ce face.

Nici o firma nu poate garanta locul 1 in google sau pozitii de top, asta din simplu fapt ca google nu este a lor, dar la aceste rezultate se poate ajunge cu multa munca si investitie financiara.

Efectul acestei cuponiade se va simti  si in castigurile generate prin Google Adsense.

Tu cand ai de gand sa folosesti Google AdWords si cum ?

Google introduce click to call

Shares

Google face pasi tot mai mari in dezvoltarea serviciilor de publicitate pe telefoanele mobile.

Ultima optine in acest sens ar fi integrarea numerelor de telefon in reclame adwords cu posibilitatea de a suna direct la acel numar de pe telefonul mobil (click to call).

Aici se poate vedea o scurta prezentare a celor spuse mai sus.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A-YfV2ZuJkc&feature=player_embedded[/youtube]

Crezi ca reclamele pe telefoanele mobile reprezinta viitorul industriei din publicitatea online?

Traininguri Google AdWords in Romania

Shares

google-romania Agentia de marketing online, Kondiment lanseaza AdWords Seminar Leader, primul training AdWords din Romania.

Acest seminar se adreseaza atat incepatorilor cat si profesionistilor din marketing online, iar costurile de participare sunt de 125 euro pentru incepatori si 145 pentru profesionistii in domeniu.

Primul seminar, cel din 18.12.2009 se va adresa incepatorilor. Practic este o Initiere in AdWords , care va ajuta la indeplinirea obiectivelor de promovare online a unor servicii si produse. Cursul se va desfasura pe durata unei zi, ajuta la intelegerea notiunilor de publicitate online, gestionarea bugetelor de promovare in mediul online cat si a timpului investit in acest sens.

Al II-lea seminar are loc in data de 15.01.2010 si dupa cum ii spune si numele AdWords pentru Profesionisti se adreseaza celor mai avansati din acest domeniu. Aici participantii vor invata optimizarea campaniilor de promovare online, cresterea traficului venit din PPC (Pay per click) cat si cresterea ratei de conversie.

Participantii la aceste seminarii vor beneficia de un voucher de 50 USD pentru publicitate AdWords.

Afla mai multe informatii despre AdWords Seminar Leader .