Tag Archives for " optimizare web "

Google Sandbox

Shares

Ce este Google Sandbox ?

Google Sandbox este o restrictie / filtrare data de google pentru site-urile noi , pentru ca acestea sa nu poata ranka bine in rezultate pentru anumite cuvinte cheie pe o perioada de timp in care se determina daca acest nou site este de incredere,  legal  si nu face spam. In aceasta perioada este bine sa aduni link-uri puternice spre site-ul tau si sa adaugi permanet continut original de calitate pentru a creste increderea paginii tale in “ochii” lu’ google.

Dece unele siteuri nu intra in Sandbox ?

Se poate spune ca aceste pagini sunt “norocoase” , dar de obicei sunt site-uri mici informative pe o nisa slaba , mai putin competitiva ex. : “retete de muraturi pentru iarna” . Astfel deoarece google vrea sa ofere doar rezultate relevante si neavand multe alte site-uri asemanatoare pentru comparatie nici nu va filtra rezultatele pentru aceasta cautare, comparativ cu cele ale unui site nou ce vrea sa rank-eze dupa “imobiliare” , unde competitia este mult prea mare, iar timp de comparare si analiza cresc simtitor.

Am intrat, cum pot sa ies ?

Odata ajuns in Sandbox nimeni nu stie pentru cat timp esti putin penalizat as spune , asta in caz ca nu folosesti metode ilegale de promovare si continutu furat din alte parti. Daca unii spun ca folosind google adwords putem scurta timpul de filtrare, lucru total FALS . Sigurul lucru pe care il poti face este sa astepti si sa te ocupi periodic de promovarea siteului tau si improspatarea lui cu continut de calitate.

Dintre toate motoarele de cautare nici yahoo nici bing nu au aceasta draguta functie pentru proprietarii de siteuri.

1 secunda

Shares

1 secunda , atat dureaza cautarea pe google pt a retura rezultatul dorit de catre utilizator. Acesta este si timpul care desparte traficul target de pe un site bine optimizat si vizitatorul potential client.

Se stie faptul ca locul 1 in google ia 30% in plus la traficul pe ninsa respectiva. Pozitionarea in primele 10 rezultate ( prima pagina ) la google este extrem de importanta pentru orice tip de afacere online.

SEM ( marketing pe motoarele de cautare ) este tot mai raspandit pe zi ce trece serviciul constituind o necesitate alaturi de pagina web al oricarei companii.

prima carte seo romaneasca

Shares

s-a lasnat prima carte despre optimizarea si promovarea web, cartea este in lb romana si poata achizitiona in formati digital sau clasica carte pentru biblioteca

pentru a o comanda accesati:  ghid optimizare