Nu as fi crezut vreodata ca am sa scriu despre black hat seo , pentru simplu fapt ca este un domeniu care nu ma pasioneaza. Pentru cei care nu stiu care e treaba cu black hat seo …  se refera la tehnicile mai putin ortodoxe de a “prostii” motoarele de cautare, acestea fiind  aplicate de meseriasi de 2 bani din domeniu si dorite de cei pe care eu ii refuz in permanenta. “Expertii” spun ca prin aceste tehnici se obtin rezultate bune in termen scurt legate de buna pozitionare a unui site in SERPS dupa anumite cuvinte cheie, dar nimeni nu mai spune ca posibilele rezultate dureaza o scurta perioada de timp, pentru ca site-ul respectiv va fi raportat la Google si penalizat.

De la Social Bookmark la SEO Spam

Nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca apar de nicaieri in Google top 10 cei de la Dream Webdesign si urca, urca , urca, calca totul in picioare dupa cuvinte cheie destul de “grele” legate de serviciile web pe care eu le urmaresc de mult timp. Totul era suspect din primele zile de observatie, dar pe moment nu am avut timpul necesar pentru o cercetare amanuntita.

icons-ro-social-bookmarks

Pentru ca munca multa saracia romanului, aceasta firma nu a mai avut timp sau chef sa faca o campanie de link building , asa ca au facut repede RO Social Bookmarks plugin pentru WordPress si Joomla, in care au introdus ei acolo micut ascuns ( inzivibil pentru utilizator) un cod ciudat pentru unii, dar foarte important pentru ei cu link pe cuvant cheie spre site-ul lor.

link-ro-social-bookmarks
Fisierul CSS de la plugin .
css-ro-social-bookmarks

Dupa numarul descarcarilor plugin-ul a ajuns pe destul de multe bloguri, iar rezultatele nu au intarizat sa apara.

download plugin

Back link-uri cu ancora pe cuvinte cheie:

Daca pe viitor blogurile care folosesc acest plugin minunat vor fi penalizate pentru hiddent text nu cred ca am sa verific, dar vreau sa ma asigur ca site-ul celor de la Dream Webdesign va fi penalizat in cel mai scrut timp de Google, iar cei ce vor sa dea o mana de ajutor in acest sent sunt bineveniti.

Tu ce alte metode de Black hat SEO ai intalnit prim Romania ?

[poll id=”14″]

16 ani experienta online, din 2005 sunt co-fondator si GM la SilkWEB unde impreuna cu echipa am dezvoltat platforma de ecommerce SilkMart, din 2008 scriu pe blog din experienta despre Marketing in eCommerce, iar din 2012 m-am implicat in dezvoltarea MintMetrics.

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype