Black hat SEO prin RO Social Bookmarks

Shares

Nu as fi crezut vreodata ca am sa scriu despre black hat seo , pentru simplu fapt ca este un domeniu care nu ma pasioneaza. Pentru cei care nu stiu care e treaba cu black hat seo …  se refera la tehnicile mai putin ortodoxe de a “prostii” motoarele de cautare, acestea fiind  aplicate de meseriasi de 2 bani din domeniu si dorite de cei pe care eu ii refuz in permanenta. “Expertii” spun ca prin aceste tehnici se obtin rezultate bune in termen scurt legate de buna pozitionare a unui site in SERPS dupa anumite cuvinte cheie, dar nimeni nu mai spune ca posibilele rezultate dureaza o scurta perioada de timp, pentru ca site-ul respectiv va fi raportat la Google si penalizat.

De la Social Bookmark la SEO Spam

Nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca apar de nicaieri in Google top 10 cei de la Dream Webdesign si urca, urca , urca, calca totul in picioare dupa cuvinte cheie destul de “grele” legate de serviciile web pe care eu le urmaresc de mult timp. Totul era suspect din primele zile de observatie, dar pe moment nu am avut timpul necesar pentru o cercetare amanuntita.

icons-ro-social-bookmarks

Pentru ca munca multa saracia romanului, aceasta firma nu a mai avut timp sau chef sa faca o campanie de link building , asa ca au facut repede RO Social Bookmarks plugin pentru WordPress si Joomla, in care au introdus ei acolo micut ascuns ( inzivibil pentru utilizator) un cod ciudat pentru unii, dar foarte important pentru ei cu link pe cuvant cheie spre site-ul lor.

link-ro-social-bookmarks
Fisierul CSS de la plugin .
css-ro-social-bookmarks

Dupa numarul descarcarilor plugin-ul a ajuns pe destul de multe bloguri, iar rezultatele nu au intarizat sa apara.

download plugin

Back link-uri cu ancora pe cuvinte cheie:

Daca pe viitor blogurile care folosesc acest plugin minunat vor fi penalizate pentru hiddent text nu cred ca am sa verific, dar vreau sa ma asigur ca site-ul celor de la Dream Webdesign va fi penalizat in cel mai scrut timp de Google, iar cei ce vor sa dea o mana de ajutor in acest sent sunt bineveniti.

Tu ce alte metode de Black hat SEO ai intalnit prim Romania ?

[poll id=”14″]

Leave a Comment:

19 comments
Whatafy says 13 years ago

Este un tip care imi este concurent la unul din site-urile mele editeaza fisiere pe diferite site-uri de tip http://wiki.jqueryui.com/

Practic spameaza, si totusi este printre primii dupa multe cuvinte cheie. Si cand ma gandesc ca Google zice content is king ma pufneste rasul, am vazut mii de iste-uri de cacao puse in fata doar pentru ca baietii au fost mai smecheri ca google.

Asa ca poti scrie tu bine pana ti se face rau, vine unu scrie ca unul cu doua clase, spameaza la greu si voila e peste tine cu mult.

Altii care fac site-uri isi baga link-uri la copyright, saceasi culoare ca restul textului si multi nu observa ca pune doar pe cate o litera ici colo daca are mai multe link-uri.

Reply
Cosmin Daraban says 13 years ago

Content farms sunt multe, iar Google abia acum a inceput sa ia masuri pt astfel de cazuri.
Da, treaba cu “content is the king” nu o vad nici eu destul de clara, dar mergem mai departe 🙂
Spam-ul online cred ca nu se va termina niciodata , dar cel putin incercam sa luam masuri pe cat se poate, nici sa stai relaxat ca Google va rezolva tot nu vad a fi o solutie buna. E totusi un sistem informatic care este intr-o permanenta imbunatatire.

Reply
Ana says 13 years ago

Nu contest ca metoda este Black Hat SEO, dar dezvoltarea unui produs oferit gratuit in schimbul a numeroase IBL-uri pe Anchore Optimizate este o practica frecventa si in temele de WordPress gratuite si platite, atat in .ro cat si in .com si cred ca e undeva in zona de gri.
Singura problema pe care o vad in acest caz este optimizarea ascunsa. Daca puneau link-urile vizibile, cum am vazut la cateva plugin-uri de WP, mie mi s-ar fi parut acceptabil pentru o optimizare generica. La fel de bine puteau sa faca 3 teme de wordpress pe care sa le inscrie in x directoare de teme si care, odata descarcate de utilizatori si folosite, sa se bazeze pe copyright-ul din footer – Dream Webdesign….pentru ca, nu-i asa, ei folosesc deja cuvant cheie in numele de domeniu – o ancora perfecta pentru optimizare pe “webdesign”.
Poate rezultatele nu erau tocmai cele de acum dar cred ca in timp functionau la fel de bine.

Reply
GrafiQa says 13 years ago

Cam tot ce ai scris in acest sondaj este important pentru o indexare buna. Ma refer aici la numarul si calitatea backlink-urilor, actualizarea continutului si structura interna a linkurilor insa mai important decat acestea, in opinia mea, este calitatea continutului.

Doar cu un continut calitativ poti sa atragi oameni (potentiali clienti) iar un continut calitativ va obtine trafic din cautari relevante.

Reply
Cosmin Daraban says 13 years ago

Acesta este motivul pentru care se numeste Black Hat SEO , pt ca foloseste continut ascuns. Daca link-ul respectiv ar fi fost vizibil sunt convins ca nici 1% din blogurile care acum folosesc acest plugin nu ar fi optat pt acesta.

Mai grav este faptul ca Google desii spune ca pune tot mai mult accent pe continutul pt utilizator, pare sa se dezminta si sa ia in considerare partea de codare a unui site.

Reply
Ana says 13 years ago

Cosmin, ziceam ca sunt multe zone de gri. Normal ca-i black hat daca are continut ascuns dar si sa folosesti un plugin sau o tema cu link-uri vizibile, doar pentru a iti ridica nr de IBL-uri nu-i tocmai white – as merge mai degraba pe gri.
Dar daca ar fi facut 3 teme WP, cu link vizibil, in loc de un plugin cu link ascuns, n-ar fi ajuns oare tot acolo – ca numar de IBL-uri cu anchor texte optimizate? Zic doar ca au gresit abordarea pentru ca era mai rapid, vorba ta, dar puteau sa rezolve cam acelasi lucru si cu cateva teme WP gratuite.

Reply
Cosmin Daraban says 13 years ago

Asa e Ana, temele cu link la vedere sunt ok pt IBL-uri , dar nu ar mai fi fost interesant, cineva trebuie sa arate ca e mai inteligent decat restul, sti tu, era si un vers ” Decat toata viata fraier, Mai bine o zi rege” 🙂 .
Plus sa faci design pt 1-3 teme, sa le codezi , criptezi …. e ceva munca si nu are rost daca se poate si fara :). Ori ei … la ce si cum lucreaza doar pe baza de gratuitati nu se putea face asa ceva .

Reply
whatafy says 13 years ago

Pai si la link farm ce poate face google ? ai ip diferit pe fiecare si chiar daca faci links intre ele nu te va bana niciodata, asa faca la concurenta o ferma si l-am eliminat imediat, eu din cate stiu in cel mai rau caz ignora link-urile respective.

Reply
adleras says 13 years ago

sunt sigur ca peste 50% din cei care au folosit pluginul, l-ar fi folosit si daca linkul nu era invizibil. Sper sa ai noroc si sa fie penalizati. Nu este corect, fata de munca facuta de tine, ca ei sa urce atat de rapit pe aceleasi cuvinte cheie.

Reply
Cosmin Daraban says 13 years ago

Sunt multe alte optiuni pt astfel de plugin-uri care nu au link nici vizibil nici invizibil :). Sper si eu ca Google sa rezolve pb in mod automat

Reply
Ricardo says 13 years ago

important e ca si-au atins scopul intr-o oarecare masura.
la urma urmei, scopul scuza mijloacele.

Reply
Cosmin Daraban says 13 years ago

NU e vb de atingerea scopului aici, e vb de chestii mult mai serioase.

Reply
Ana says 13 years ago

Cosmin, vezi ca te sustine Zoso in acest demers, dupa ce un anume domn, pe numele lui Florin Bentia ti-a “promovat” articolul http://www.bentia.info/cel-mai-mare-caz-de-black-hat-seo-din-romania-nepenalizat/

Reply
Cosmin Daraban says 13 years ago

Merci de informare :).
Incredibil cum apar “expertii” ca ciupercile dupa ploaie. Foarte tare ideea de a prelua informatiile fara a da sursa macar.

Reply
Florin says 13 years ago

@Ana – Se intampla ca zilele astea sa lucrez la versiunea 2 a site-ului agentiei mele de publicitate. Evident tanjesc la o anumita pozitie in motoarele de cautare pentru diferite cuvinte cheie, drept urmare am facut o cercetare. E imposibil ca un site care arata in halul ala si are doar 20 de clienti marunti in portofoliu sa rankeze asa bine pe un cuvant “cu greutate”, lucru ce m-a facut mai curios decat la inceput.

@Cosmin – nu te urmaresc, asta e prima data cand ti-am citit blogul, nu am comentat niciodata aici, nu am copiat nici un articol asa ca nu o sa pun nici un link. Ai descoperit chestia asta cu 4 zile mai devreme, ai scris primul despre ea, bravo tie, eu am descoperit-o personal la 4 zile dupa, am scris despre ea. Sa inteleg ca dintre toti oamenii care activeaza in online tu esti singurul care vrea sa afle cum sa fie in top pe cuvantul web design ? Sau doar “aia mari” au voie sa faca descoperiri ?

Ma deranjeaza foarte tare faptul ca sunt facut hot si mincinos cand amandoi am descoperit magaria asta facand acelasi lucru: “hai sa vedem cine e primul in google pe cautarea web design”. Vi se pare un lucru neobisnuit ca o companie de web design e intersata de concurentii ei de pe Google ?

Reply
Cosmin Daraban says 13 years ago

Nu am facut pe nimeni hot si mincinos, dar cel mai interesant mi se pare faptul ca dupa ce eu am scris despre acest subiect in scurt timp au mai aparut cateva articole in blog-uri pe acesta tema de care nimeni nu era interesat si prea putini o inteleg.

Reply
Florin says 13 years ago

Intradevar a sunat putin cam dur comentariul meu, scuzele de rigoare.

Dupa cum ti-am spus, pe 13 Aprilie lansez noul site. Daca in trecut nu ne permiteam sa discutam cu clienti din celalalt colt al tarii deci nu ma interesa cuvantul cheie web design. Avem aproape 3 ani, am crescut, trebuie sa mergem mai departe, sa ne extindem. Iti spun cat se poate de sincer, am studiat liderul pe acest cuvant cheie pentru a face vedea de unde anume isi ia link-uri.

Ca sa intaresc cele spuse mai sus, in trecut (acum un an, doi ani) cand mai faceam cercetare pe cuvantul “web design” de cele mai multe ori pe primul loc era Direct Design.

Pana la urma oricat ne-am bate in piept care am scris primul, se pare ca tomalau stia de faza asta de mai bine de o luna: http://wordpress.org/support/topic/plugin-ro-social-bookmarks-dont-use-it-it-will-harm-your-site

Inca o data iti spun cu maxima sinceritate: am scris din intamplare acelasi articol despre aceasi frauda. Suntem “colegi”, amandoi ne ocupam de web design, amandoi avem target national, pe amandoi ne intereseaza sa fim in topul Google.

Reply
Adriana says 13 years ago

Mare scofala…Joomlart cel mai mare furnizor de teme Joomla foloseste exact aceeasi metoda de a pune linkul in teme si in frameworkul T3. Si nu face nimeni caz de asta…nici Google! S-au gasit romanii sa judece… LOL. Din ce vad eu site-ul e bine merci tot pe prima pagina…nu pe primul loc.

Eu din alt motiv am vrut sa scriu aici…pe cuvantul cheie “web design” apareau de ceva vreme pe prima pagina cativa “dinozauri” care nici nu mai existau pe piata, au dat faliment de cand cu criza asta. Care e problema ca o firma noua apare acolo?

Si inca ceva…cei care sunt pe prima pozitie (ca sa nu dau nume dau doar un indiciu…firma din Cluj) folosesc tot tehnici gray-hat similare. Diferentele intre acestia si urmatorii 2-3 clasati sunt imense…sa nu imi spuna cineva ca pe un astfel de cuvant cheie se ajunge numai asa…din senin, fara nici un pic de link building.

Si daca e sa fim corecti, link buildingul practicat de 99% din noi este tot gray-hat.

Reply
Rata de conversie, urmatorul pas dupa SEO says 13 years ago

[…] nu este tocmai simplu si la indemana oricui, pentru ca aici nu se mai pot apela la artificii sau metode back hat precum in cazul SEO, aici este vorba de sentimenul utilizatorului, de factorii lui de decizie, de […]

Reply
Add Your Reply