Tag Archives for " google "

internet

Viitorul Tau Online Depinde De Bugetul Alocat

Shares

Stiu ca nu e nimic nou cand spun ca internetul e intr-o continua schimbare, doar ca schimbarile se fac tot mai repede in ultimul timp. Cand ma refer la schimbarile “de pe internet” ma gandesc in primul rand la modificari majore in algoritmul motorului de cautare Google, de care aproape orice owner de site este dependent, pe urma la oportunitatile care apar in social media, la noile optiuni puse la dispozitie de retelele sociale care in ultimul timp se inmultesc si se nisaza pe tipuri de continut, consumand tot mai mult timp din viata utilizatorilor.

Inca nu cred ca dimensiunea internetului a ajuns la maxim, dar sigur a ajuns la punctul in care fara investitii serioase nu mai poti dezvolta un proiect online. Legile nescrise ale internetului au punctat faptul ca acesta “rupe granitele” cand e vorba de comert, aduce orice produs / serviciu la un click distanta, oricine se poate face cunoscut in lumea intreaga indiferent de locatia acestuia.  Acum ma gandesc ca o parte din aceste lucruri au fost posibile pana in uma cu putin timp la costuri relativ reduse, sau chiar fara costuri financiare directe, acolo unde persoanele din spatele unui proiect au cunostinte in materie de online.

Incotro se intreapta internetul ?Citeste mai mult

Despre Google Places cu bune si rele

Shares

Prin intermediul serviciului Google Places proprietarii afacerilor au posibilitatea de a fi listati rapid pe Google atat in rezultatele cautarilor organice cat si in rezultatele date de google maps. Utilizat serviciul de localizare a afacerii tale, ai posibilitatea de a stabili adresa locului unde iti desfasori activitatea pe google maps, poti afisa orarul de functionare, stabili obiectele de activitate, metodele de plata acceptate, poti adauga poze de la locatia respectiva, informatii utilie, cupoate, pagina ta de web si numarul de telefon.Citeste mai mult

facebook dont like

Consecintele Crearii De Continut Online

Shares

Partile bune si fromoase legate de continutul web

Se stie si se vede faptul ca in ultimul timp toti din industria seo vorbesc despre crearea de continut original, legat de proiectele care se vor a fi promovate, imi amitesc ca am vorbit putin despre asta cand am discutat despre sfaturi de baza seo .

Da, e foarte important sa dam clientilor un continut cat mai proaspat si relevant cu serviciile sau produsele prezentate pe un site, sa explicam fiecare servicu in parte, sa prezentam istoria acestuia, sau modul de utilizare in detaliu a unui produs cumparat dintr-un magazin online,  cum este si foarte important sa promovam acest continut prin diferite medii, mai nou prin intermediul retelelor sociale.

Citeste mai mult

continut duplicat

Despre Rel = Canonical Si Continutul Duplicat

Shares

Mai nou, una dintre cele mai intalnite probleme din punct de vedere seo pentru optimizarea unui site / blog si mai ales pentru optimizarea unui magazin online este filtrarea continutului duplicat. Este deja un lucru conoscut faptul ca prezenta continutului duplicat atarage penalizari din partea motoarelor de cautare.

Tot aceste motoare de cautare (Google, Yahoo, Bing ) au adus si rezolvarea acesor probleme prin meta tag-ul : rel=canonical

Citeste mai mult

facebook_google

Lupta Pentru Suprematia Online – Google vs Facebook

Shares

Se pare ca “razboiul” pentru suprematia online este dusa tot de catre cel mai mare motor de cautare din lumea si anume Google, dar de aceasta data contra celei mai mari retele sociale cu peste 400 de milioane de utilizatori – Facebook .

Despre Google

Googol” este termenul matematic folosit pentru un 1 urmat de 100 de zerouri. Termenul a fost inventat de Milton Sirotta, nepotul matematicianului american Edward Kasner şi a fost popularizat în cartea „Mathematics and the Imagination” de Kasner şi James Newman. Interpretarea dată de Google acestui termen reflectă misiunea companiei de a organiza cantitatea imensă de informaţii disponibilă pe Web.

Fondatorii acestui motor de cautare Larry Page şi Sergey Brin au creat un serviciu gratuit si usor de folosit care, de obicei, returneaza rezultate relevante intr-o fractiune de secunda. Totul a inceput in 1995 intr-un garaj.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EjN5avRvApk[/youtube]

Veniturile anuale ale Google se ridica la 16,6 miliarde de dolari (11,14 miliarde de euro), iar profitul este de 4,2 miliarde de dolari (2,82 miliarde de euro). Compania valoareaza in jur de 130  miliarde de dolari , iar fondatorii acesteia s-au hotarat sa vanda o parte din actiuni. Momentan valoarea unei actiuni Google este de 549,00 $, maximul aceteia fiind de 627 $.

Pentru a vedea toate articolele relevante din acest blog citeste tot despre google .

Despre Facebook

Lansata in 2004 de catre Mark Zuckerberg , a ajuns cea mai mare retea sociala din lumea cu peste 400 milioade de utilizatori dintre care in jur de 1 milion sunt din Romania.

La inceput aceasta retea era destinata liceenilor, urmand ca in 2005 sa fie accesibila si studentilor, iar din septembire 2006 Facebook era destinata oricarui utilizator.

Succesul care la castigat in toti acesti ani a atras utilizatori din toate mediile sociale, de la actori si vedete  la politicieni, oameni de afaceri si oameni simpli.

In 2008 compania a generat venituri de aproximativ 300 milioane$,  2009 veniturile Facebook au fost de circa 700 milioande de dolari, iar in 2010 cifra de afaceri este estimata la 1,2 – 2  mld de dolari, aceste sume provenind in primul rand din vanzarea spatiului publicitar.

Compania este evaluata inre 10 -15 miliarde de dolari datorita investiilor din partea Microsoft care are o investitie de 240 milioane de dolari in aceasta retea si Digital Sky Technology (DST) care a investit 200 milioane de dolari.

Fondatorul Facebook nu se grabeste sa listeaze afacerea pe bursa, aceasta posibil sa aiba loc in 2010 si se estimeaza o capitalizare cu 35-40 mld de dolari.  Potrivit unor analisti, business-ul Facebook ar putea valora in 2011 59 mld. dolari si peste 100 mld. dolari in 2015.

Recent Facebook a surclasat Google in Statele Unite ale Americii ca audienta, pentru prima data timp de o saptamana (7-13 martie 2010). Numarul vizitelor pe Facebook in perioada 6 – 7 martie a crescut cu 185% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul vizitelor pe Google a crescut doar cu 9% in acelasi interval temporal.

Mai nou Google afisaza rezultate in timp real folosind informatii de pe Facebook , si Twitter. Un articol despre wall-streeat.ro arata ca Utilizatorii Facebook sunt cei mai loiali consumatori de stiri online, iar unele voci afirma ca prieteniile legate pe aceasta retea sociala convesteresc mult mai rapid vanzarea de servicii sau produse , crescand astfel increderea intre furnizor si client.

Tu ce crezi ? Cine va castiga ? Pe cine pariezi ?

[poll id=”11″]

1 2 3 4