facebook dont like

Consecintele Crearii De Continut Online

Shares

Partile bune si fromoase legate de continutul web

Se stie si se vede faptul ca in ultimul timp toti din industria seo vorbesc despre crearea de continut original, legat de proiectele care se vor a fi promovate, imi amitesc ca am vorbit putin despre asta cand am discutat despre sfaturi de baza seo .

Da, e foarte important sa dam clientilor un continut cat mai proaspat si relevant cu serviciile sau produsele prezentate pe un site, sa explicam fiecare servicu in parte, sa prezentam istoria acestuia, sau modul de utilizare in detaliu a unui produs cumparat dintr-un magazin online,  cum este si foarte important sa promovam acest continut prin diferite medii, mai nou prin intermediul retelelor sociale.

Mai nou google ne indeama sa creeam si continut video pentru o buna promovare online, zis si facut, am inceput si eu sa prezint cum se face o comanda de pe un magazin cu produse sport. Ce poate fi mai frumos si mai clar pentru orice client care vede cum trebuie parcurs fiecare pas pentru a finaliza o comanda? Daca te gandesti ca acel filmulet poate fi vazut si de catre o multime de utilizatori, il poti considera un mic spot publicitar care clar poate genera conversii.

Crearea unui site si mai ales a unui magazin online de catre adevaratii profesionisti presupune printre altele si constite de UX ( user experience ) sau IA (information arhitecture ) si toate astea pentru ca un vizitator sa poata fi usor convertit in client, care sa finalizeze o comanda cat mai rapid, fara prea multa bataie de cap. Practic se studiaza foarte mult comportamentul utilizatorilor pe un site, iar informatiile prezentate sunt astfel puse pentru a “manipula” clientul. Cine nu isi doreste ca un procent cat mai ridicat dintre vizitatorii unui site sa devina clienti ?

Consecintele…

Daca ma intreb ce poate genera aceasta cantitate masiva de informatie care se creeaza zilnic raspunsurile sunt relativ simple : dependenta plus o caruta de bani pentru motoarele de cautare , in special google si o generatie de inculti redusi mintal.

Orice articol nou creeat si indexat ridica tot mai mult rivalitatea intre site-uri si lungeste tot mai mult perioada de timp pana acesta sa prinda o pozitie buna in SERPS, deci din ce in ce mai multi clienti vor investii bani in campaniile PPC in special in google adwords .

Dependenta de motoarele de cautare

De o vreme google a marit casuta de cautari, unii SEO-isti vor spune : pentru ca lumea incepe sa caute “long tail keywords” si au nevoie de spatiu mai mult, iar eu spun ca lumea incepe sa puna intrebari motoarelor de cautare , iar acestea incep sa ofere raspunsurile dorite din continutul creeat de utilizatori , in special de catre cei care fac SEO intr-un mod cat se poate de corect.

Dispare gandirea logica ?

Cand cei de la Apple si-au prezentat noile produse au spus ceva de genu : “nu trebuie sa gandesti cum sa faci o anumita actiune, ci pur si simplu sa dai cu mana pe ecran si se va intampla” , ei ceva de genu se intampla si in site-urile corecte creeate din toate punctele de vedere. Utilizatorii nu mai trebuie sa gandeasca prea mult pentru a ajunge acolo unde dorim, pur si simplu sunt dusi prin diferite metode 🙂 .

Informatiile de timp help / explicatii, prezentari pt. filmulete video, toate acestea ajuta utilizatorii in comportamentul lor pe paginile web, astfel in cel mai scurt timp dispare gandirea logica , totul va fi facut mecanic, ca un robot.

Cand nu mai trebuia sa gandesti anumiti pasi pentru actiunile tale ci pur si simplu faci ce ti se spune cum se numeste ? Cand nu va mai trebuie sa studiezi sau citesti nimic pentru a-ti dezvolta intelectul si cultura generala, pentru ca gasesti orice raspuns in google cum te veti simti ?

Crezi ca urmatoarea generatie de oameni se va numi generatia google ?

Leave a Comment:

2 comments
scaraliu says 13 years ago

Salutare,

Am citit articolul cu foarte mare interes. Exista o serie de observatii corecte in acesta, insa, sunt si unele cu care nu ma pot impaca.

– Legat de problema competitiei si a luptei dintre diversele site-uri, am o singura intrebare; in momentul asta nu se intampla asta?

– Legat de intrebare-raspuns in google si consecintele acestei noi situatii, nu cred sa existe o problema; iti construiesti cultura generala, folosind google, mult mai util decat sa pierzi ani prin bibliteci. ASTA NU INSEAMNA LIPSA DE CULTURA sau imbecilizare, ci inseamna acces la cultura, intrun mod mai facil. Singura problema este legata de dorinta de cultura, care-i alta mancare de peste.

Ca o concluzie, generarea de content valoros in mediul online, este o oportunitate pentru business-uri si un beneficiu pentru utilizatori. Mai mult decat atat, Google are de pierdut daca se investeste in content in loc sa se toate banii in ads.
🙂

Reply
Cosmin Daraban says 13 years ago

Am vorbit de conscintele mai putin placute din punctul meu de vedere, iar observatiile sunt la rece nu din spatele unui business.

Nu stiu cat de entuziasmati ar fi unii parinti sa-si stie copii dependenti de google .

Despre cat demult conteaza si ajuta continutul pentru o afacere online am discutat de mai multe ori pe blog, dar toate partile bune mai au si parti ascunse / negative, e doar o parere 🙂

Reply
Add Your Reply