Agentiile de publicitate si internetul

agentii de publicitateSuntem in 2010 cand toata media vorbeste despre scaderile mari de bugete pentru publicitate, fie ea online sau offline. Ziarele online si blogurile spun ca publicitatea online va avea cel mai putin de suferit, ba chiar s-ar putea observat cresteri semnificative. Tu ce zici ?

De la fluturasi la pagini web

Mai departe am sa vorbesc putin despre agentiile de cartier formate de cele mai multe ori din “one man show“, care habar nu au de publicitate sau marketing, nu au citit o carte sau un blog din domeniu, sa nu mai vobesc de studii 🙂 , dar cu toate astea ei “combina” tot ce prind. Ei stiu sa dea comanda la pliante cat mai ieftine, printate pe o hartie cat mai subtire pentru a castiga un comision cat mai mare. (ecuatia perfecta)

Deja multi administratori de firme s-au saturat sau pur si simplu nu mai vor sa plateasca promovare prin clasicele pliante impartite prin oras sau alte obiecte promotinale care ajung in cele mai multe cazuri la gunoi, la o scara de bloc sau la persoane care nu au nici o intentie de a cumpara sau folosii acel produs / serviciu promovat. Oare cat de interesate sunt aceste agentii sa targeteze putin populatia si sa-si faca bine treaba pentru care sunt platite ?

Online pe gratis la promotie

Cine nu stie ca orice produs / serviciu aflat la promotie are cele mai mari sanse de a fi vandut ?  Zis si facut pentru mici publicitari de cartier, care in pachetul de pliante impartie  ofera si o pagina web GRATUIT . Cat de greu poate fi ? Doar baiatu care face designu de la pliante sta toata ziua pe calculator, deci poate face el repede si un site de prezentare.

Se numeste nesimtire sau tupe jegos sa prezinti in oferta ta servicii pe care tu nu esti capabil sa le oferi sau de care tu nu beneficiezi. Cand tu nu ai un site de prezentare cum poti vorbi cat de multe beneficii aduce si cat de mult conteaza pentru orice afacere si la toate astea sa-l oferi GRATUIT ??? Mai sti cand am discutat despre coruptia din online ? Prietene, iti amintesti cand am spus ca internetul e o afacere, si inca una dintre cele mai mari ? Chiar trebuie sa demonstrezi zilnic cat de roman 100%  esti si cum le faci tu pe toate ?

Mentionez ca nu sunt si nici nu am fost niciodata impotriva pliantelor sau a obiectelor promotionale, nu am treaba cu agentiile de publicitate care isi fac bine treaba si colaboreaza cu cine trebuie pentru a oferii diferiet servicii, dar nu o sa-i am niciodata la inima pe cei care se prostitueaza si prostitueaza anumite servicii pentru 2 banuti in plus.

Un mic sfat de incheiere :  nu mai incerca sa fi cel mai ieftin, incearca sa fi cel serios,  ofera cele mai bune servicii si plateste pentru ele. E chiar atat de greu ? Crezi ca nu merita ?

Leave a Comment:

2 comments
Daemonis says 13 years ago

Ai mare dreptate in ceea ce spui. Numai ca nu poti sa te uiti doar in directia care iti convine si te afecteaza. Cum e de exemplu faptul ca agentiile de web design de obicei fac si logo-uri sau alte materiale de marketing … unele oferite chiar gratuit (ex logo). Iar ei nu sunt tocmai specialisti in branding nu? Si ei ca si agentiile de publicitate in cazul web designului ar trebuii sa plateasca pentru asta, nu?

Reply
Cosmin Daraban says 13 years ago

Toata lumea ar trebuii sa plateasca pentru serviciile de calitate pe care le ofera sau de care beneficiaza, doar ca “meseriasii” fac ei tot, dece sa plateasca pe alti ?:)

Reply
Add Your Reply