facebook dont like

Uite cum ia nastere generatia Facebook

Shares

Salutare lume. Stiu ca nu am mai scris demult, fapt pentru care mi-am auzit si reprosuri, dar in ultima perioada tot timpul meu liber imi este ocupat cu munca.

Articolul ce urmeaza chiar nu este cu dedicatie pentru nimeni, sunt doar pareri personale pentru care astept sa fiu contrazis .

Hai sa trecem direct la subiect. Mai nou toata lumea e vrajita de fenomenul Facebook , in online, radio, TV, presa scrisa, garduri, bannere stradale, toalete publice, masini, autobuse, etc. peste tot vezi si auzi numai de facebook si asta pare a fi doar inceputul, pt. ca momentan sunt doar peste 3 milioane de utilizatori din Romania prezenti pe aceasta retea de socializare. Pana aici totul pare OK.

Stiu romanii sa foloseasca Facebook ?

Eu spun ca majoritatea NU STIU si aici nu ma refer ca de obicei la “expertii din sistem” sau la firmele prezente pe FB printr-un cont (nu fan page), de unde periodic se posteaza mesaje personale care nu au nici o treaba cu obiectul de activitate al firmei pe care o reprezinta si nici la cei care isi pierd vremea din timpul orelor de munca.

Generatia Facebook – multi ar spune ca momentan este formata din cei care-si pierd majoritatea timpului acolo fara nici un sens sau generatia tarana ce migreaza din hi5 pasionata sa-si arate tot ce au mai frumos de la mama natura, chestii cu, care nu sunt in totalitate de acord.

Generatia Facebook abia acum ia nastere, in adevaratul sens al cuvantului. Inca nu-mi dau seama ce este in mintea parintilor care posteaza frecvente poze cu copii abia adusi de barza. Chiar nu vad ce vina are acel copil al carui viata este expusa in public inca de la primul scutec, pentru ca pana la primul dinte de lapte devine o mica vedeta cu sute de poze pentru care parintii sunt foarte mandri, atat de mandrii incat cei mai “inteligenti” le dicteaza viata de la inceput prin creearea unui profil pe fb. Foarte tare ideea, ala micu inca nu stie cand mama vrea sa-l prosteasca cu lapte praf in locul celui matern, dar el are cativa zeci sau sute de prieteni.

De ce sa-i faci un profil de mic ? De ce sa-i publici poze destul de intime chiar daca el e mic, aha…  o sa zici ca e ff dulce, nu , ca prietenii o sa lase comenturi si like-uri. Crezi ca peste cativa ani cand va fi la scoala / liceu va fi incantat sa auda pe hol colegii vb de pozele lui in fund gol de cand era bebelusi sau poza cand a facut prima data treaba in olita ? Va asigur eu ca NU si chiar nu e deloc comica treaba asta. Daca gandesti mai departe iti poti da seama ca poate acel copil poate avea un viitor mai stralucit decat al tau si sa devina o persoana importanta pentru multa lumea, dar care iar nu va fi incantat de inceputul lui glorios de mic din facebook. Ma gandesc ca este posibil sa te afli si printre cei care se plang ca facebook ofera prea multe informatii din sfera ta personala, informatii pe care tu de buna voie si nesilit de nimeni le faci publice, iar daca de tine nu esti curios, incearca sa gandesti de doua ori inainte cand e vorba de copilul tau si internet.

Cam atat si reamintesc ca nu a fost o critica pt nimeni, Facebook este OK daca inveti sa-l folosesti.

P.S. Promit sa-mi cresc frecventa numarului de postari.

Tu cat si cum folosesti Facebook ?

Leave a Comment: