Azi promovez sportul local

Shares

stadionul cetatea alba iulia

Acum multi se vor intreba dece am ales sa promovez sportul local (promit ca nu am sa vorbesc despre fotbal, pentru ca asta fac restul de 99% din publicatiile online / offline). Am hotarat sa intru in aceasta campanie pentru ca e vorba de rugby , sport pe care l-am practicat si eu timp de 2 ani in perioada liceului 🙂 , iar acum echipa de rugby din Baia Mare a intrat in Finala Cupei României la Rubgy Roșia Montană Gold Corporation unde va juca contra echipei din Timisoara.

“Rugby-ul este un sport de golani practicat de domni, pe când fotbalul este un sport de domni practicat de golani”. (Pierre de Coubertin).

CUM A APARUT “JOCUL CU BALONUL OVAL”

In anul 1823 un elev, William Webb Ellis, din localitatea Rugby din Anglia, in timpul unui joc asemanator fotbalului, ia mingea in brate, alearga cu ea printre adversari si o depune, spre stupefactia colegilor lui de joaca, in spatele portii echipei adverse. Ellis a creat deci elemente caracteristice jocului de rugby, jucand mingea cu mana (si nu cu piciorul, ca la fotbal), alergand cu ea in brate (si nu condusa, ca in fotbal, cu piciorul), asezand-o cu mana in spatele liniei de fund a echipei adverse (si nu tragand cu piciorul in minge, spre a o trimite in poarta adversa).
Asa s-a creat un nou joc sportiv, care a luat denumirea localitatii Rugby, joc care s-a raspandit cu repeziciune in lumea tineretului scolar din Marea Britanie, apoi in Franta si in alte tari, stabilindu-si, bineinteles, cu timpul, reguli din ce in ce mai clare de joc.

Daca vrei sa vezi meciul dintre echipa de rugby din Baia Nare si cea din Timisoara va spun ca Finala Cupei României la Rubgy Roșia Montană Gold Corporation are loc in Alba Iulia pe stadionul Cetatea, (vezi poza de mai sus) pe date de 3 decembrie 2011 incepand cu ora 13:00 , intrarea fiind libera. Pe Facebook poti vedea si alte detalii despre eveniment.

Te uiti si castigi – pentru ca toti spectatorii prezenti la meci primesc un bilent de tombola unde se pot castiga 10 telefoane iPhone 4S,  100 de mingi de rugby, 150 de tricouri sau 150 de treninguri vezi alte detalii .

Putem merge impreuna – daca imi lasi un super comentariu cu un mesaj de incurajare pentru echipa de rugby din Baia Mare, iar daca mesajul tau e cel mai tare, acesta poate fi inscriptionat pe un banner care il putem flutura impreuna la marea finala din 3 decembrie. Prefer mesajele neconventionale dar decente (nu accept injuraturi la adresa echipe din Timisoara). Castigatorii sunt prezentati in 29 noiembrie.

Pentru ca reclamele sunt la sfarsit, va spun ca sponsorul acestui eveniment este Rosia Montana Gold Corporation.

Tu ce idei pentru mesajele de incurajare imi dai ?

Leave a Comment:

3 comments
mihai says 12 years ago

La orice meci din deplasare Stiinta e castigatoare

Reply
nicu says 12 years ago

Stiinta e cea mai tare, mereu ramane in picioare
Timisoara este mica, nimeni nu-i stie de frica

Reply
2 din 3 pentru plecare says 12 years ago

[…] articolul anterior legat de Finala cupei Romaniei la Rugby am  lansat o cerere de idei pentru mesajele de incurajare a echipey de Rugby din Baia Mare, iar […]

Reply
Add Your Reply