• You are here:
  • Home »
  • seo »

Noul algoritm Caffeine de la Google aduce noi schimbari

Shares

google-caffeineSe pare ca dupa vacanta de sarbatori Google va face update la intreg algoritmul de afisare a rezultatelor in urma interogarilor pe motorul de cautare. Nu demult timp compania a avut in testare pe cateva servere noul algoritm numit Caffeine , acesta fiind pus la dispozitie atat de catre angajatii Google cat si de  utilizatorii de rand. Se pare ca noile actualizari vor fi foarte importante in ceea ce priveste seo .

Factori importanti

Viteza de incarcare ; va avea un rol extrem de important in pozitionarea in SERPS a site-ului tau. Astfel un site gazduit pe un server lent va avea sanse mai mici de a fi pozitionat in topul cautarilor dupa anumite cuvinte cheie. Vezi aici cum gasim un hosting bun.

Link-uri rupte ( pagini inexistente ) ; site-uri-le ale caror link-uri vor returna pagini inexistente sau vor afisa alt continut fata de cel mentionat ar putea avea mult de suferit in pozitionarea acestora in rezultatele cautarilor.

Vârsta de un site web este un factor decisiv in acest proces, aceasta va influenta mult autoritatea site-ului respectiv.

Continutul ; despre continutul unui site am mai vorbit, aici fiind foarte importanta actualizarea acestuia si optimizarea pentru motoarele de cautare. “Content is the king” dupa cum spunea si Bill Gates, acesta putand face diferente majore intre paginile web.

Designul web ; este foarte important sa ai un site curat si usor de utilizat chiar si pentru utilizatorii mai putin pasionati de internet, cei care folosesc internetul ocazional strict pentru aflarea unor informatii, iar atunci cand le gasesc trebuie sa fie afisate intr-un mediu clar. Asa ca pentru o buna pozitionare trebuie sa ai o pagina de calitate din toate punctele de vedere. In acest sens SilkWeb poate realiza servicii de web design pentru orice tip de site.

Schimbul de linkuri ; folosirea in exces al acestui mod de a obtine link-uri spre pagina ta poate avea consecinte grave. Chiar daca tu nu ai intentii de SPAM , iar partenerii tai de link exchange fac spam, prezenta unui link in aceste zone poate fi extrem de daunatoare. In prezent se lucreaza la SilkLe care se vrea a fi o aplicatie online simpla de utilizat pentru orice webmaster care face schimb de link-uri .

Daca vrei ca noul algoritm de la google sa nu influenteze nagativ site-urile tale, ar fi indicat sa elimini toate sursele de spam , black hat seo, sa incepi sa produci continut de calitate si sa imbunatatesti designul acestora daca este cazul si navigarea utilizatorilor.

Se poate observa ca pe viitor Google va pune accent pe calitatea paginilor web in fata utilizatorilor, asa incat site-urile trebuie sa multumeasca vizitatorii acestora si nu pe motoarele de cautare. Deci pentru a obtine rezultate bune pe internet trebuie sa muncesti si sa investesti.

Leave a Comment:

5 comments
lau says 14 years ago

foarte interesant. thanks, de info.

Reply
emil says 14 years ago

in afara de viteza de incarcare eu zic ca ceilalti factori erau la fel de importanti si pana acum. Probabil schimbarile importante asupra algoritmului nu le vor face publice si va trebui sa le descoperim noi pe masura ce trece timpul..

Reply
zoso says 14 years ago

in afara de “Viteza de incarcare” nu ai prezentat nimic nou .
a da nou este silkle.ro ptr asta a fost publicat articolul?
silcă ?

Reply
Cosmin Daraban says 14 years ago

inca mai sunt multa site-uri care fac spam si o duc bine in google, adica au pozitii bune in SERPS si trafic mare din motorul de cautare, fara a fi INCA penalizate

informatiile descrise sunt si pentru cei mai putin experimentati in seo

iar daca tot se lucreaza la un proiect nou, nu vad ce este gresit ca s-a inceput la promovarea acestuia

Reply
Rata de conversie este influentata de viteza de incarcare a unui site says 12 years ago

[…] Despre viteza de incarcarea a unui site am amintit acu 2 ani cand am prezentat cateva schimbari aduse de noul algoritm de la Google Cafeeine . […]

Reply
Add Your Reply