ecommerce_romania_2013

Infografic e-Commerce Romania 2013

Share

“Comertul electronic romanesc creste constant de la un an la altul cu 33-35%; putine – daca nu chiar deloc – sunt industriile in care se mai inregistreaza o asemenea crestere. Chiar daca in alte tari vecine precum Polonia, Cehia sau Ungaria, piata de comert electronic este mult mai dezvoltata, Romania prezinta un potential fantastic de crestere si este pe lista de prioritati pentru investitorii din domeniu, atunci cand vine vorba de Europa de Est.”, spune Andrei Radu, Founder & CEO GPeC.

Romanii au cumparat online produse in valoare de 600 milioane euro, in 2013.

Potrivit declaratiilor principalilor jucatori din piata romaneasca de comert electronic din cadrul celei de a VIII-a editii a Galei Premiilor eCommerce (GPeC), desfasurata in noiembrie 2013 la Bucuresti, retail-ul online autohton este o piata de aprox. 600 milioane euro in anul recent incheiat. Cifra vehiculata face referire exclusiv la produsele comercializate online (indiferent de natura lor) si nu la servicii, plata facturilor de utilitati, bilete de avion, bilete la spectacole, vacante si calatorii etc.

Pentru ca in Romania odata ca nu se produce mult continut de calitate indiferent de domeniu, dar mai ales legat de marketing online si toate cele care intra in acest domeniu, nici nu se prea distribuie cel existent. E ok sa crestem piata internationala, sa se promoveze doar ce se producer afara, ce fac marile agentii sau aplicatii internationale pe urma sa ne plangem de piata din Romania, de clienti si bugete. Bravo bai !

Da, acesta este motivul pentru care am postat varianta in engleaza a infografic-ului legat de piata de e-commerce din Romania pe 2013. Cei interesati de varinata in limba romana, plus alte cateva informatii pot accesa articolul de pe SilkWeb.

infografic ecommerce romania 2013

Cifrele publicate de GPeC sunt bazate pe statisticile si estimarile: VISA, MasterCard, RomCard, GPeC, Daedalus Millward Brown si ale principalilor jucatori din piata de e-commerce (reprezentanti ai magazinelor online de top).

Leave a Comment: