Tag Archives for " directoare web "

joker

SEO – Moartea Directoarelor Web

Shares

Ma gandesc ca toata lumea stie ce este un director web ( un site, structurat pe categorii din toate nisele in cele mai multe cazuri, care iti da posibilitatea gratuita de a-ti adauga propriul link cu scopul de a ranka in motoarele de cautare).

Inca  directoarele web reprezinta cea mai simpla metoda de a face o campanie de link building . Aceasta metoda invechita si tot mai ineficienta din punct de vedere seo este practicata pe bani de nimic de catre “meseriasii in domeniu” . Din pacate la exemplu de spam: “iti inscriem situl in 500 de directoare web romanesti pt 10 eur” , cad tot mai multi clienti , care dupa o vreme se trezesc cu site-urile penalizate de catre motoarele de cautare.

Citeste mai mult

seo

Clientii: Servicii SEO Si Directoarele Web

Shares

Criza inca e in floare pe la noi, spam-ul la fel, astfel folosindu-se de baze de date cu zecii de mii sau sute de mii de mailuri “expertii seo” de pe la noi au reusit sa educe clientii cum sta treaba cu aceste servicii si mai ales cu directoarele web.

Oferind consultanta seo ,observ  mai nou tot mai multi clienti intreaba pe cate directoare web le este listat site-ul sau .. pentru o suma ( MICA ) de bani pe cate directoare web ii se adauga site-ul ?

Raspunsul este foarte clar si sincer; firma noastra nu cere bani pentru inscrierea in directoare web, abonamentele lunare se platesc pentru serviciile seo, care consta in ceva mai multa munca decat o simpla inscriere in directoare care oricum nu mai este prea relevanta pentru motoarel de cautare ex: google.ro

Nu demult am fost contactat de catre un client al carui site a fost inscris in mii de directoare de catre o “firma fantoma” pentru o suma de nici 20 eur. Omul era destul de disperat deoarece site-ul sau nu mai aparea nicaieri in google, iar tristetea l-a cuprins si mai mult cand i-am spus ca acest site este banat de google pentru spam. Despre seo pentru clienti am mai vorbit odata.

De retinut : serviciile web se platesc pe masura complexitatilor nu pe vorbe aruncante in vant de catre orice “meserias” care vrea sa faca bani de un suc si pe urma sa scrie pe blogul personal ca face bani pe internet. Directoarele web si-au pierdut din importanta in fata “ochilor” motoarelor de cautare, deci nu mai conteaza ca site-ul tau sa fie inscris in mii de directoare web.

moartea directoarelor web

Shares

Se stie de o vreme ca promovarea pe directoarele web nu mai are o foarte mare importanta in cresterea rezultatelor SERPS .

Am discutat odata despre directoare web unde am fost revoltat la maxim pe trisori internetului, cei care nu au habar de nimic dar se trezesc peste noapte cu chef de a face bani din online ( prin reclame google sau link-uri platite ). Nu am ramas deloc surprins acum cand am vazut ca 95%  dintre directoarele web pe domeniul .info (cumparate pe bani de nimic ) si pus un script pe ele, “au murit“.

Dece au disparut aceste directoare ? Pentru ca pe orice site oricat de mic ar fi trebuie lucrat periodic la el pentru imbunatatirea continutului si promovarea acestuia  cat mai mult cu putinta. Site-ul este o afacere care daca nu ai grija de ea falimenteaza rapid.

Nimeni nu s-a imbogatit peste noapte nici chiar pe internet. Toti vad numai numele mari pe care le asociaza cu miliardele de dolari, dar uita ca aceste afaceri au inceput dintr-o camera de apartament sau un simplu garaj cu zeci de ani in urma.