Tu cum contactezi o firma ?

Shares

failDespre cum sa contactezi un blogger au scris altii, eu nu am sa scriu asa ceva pentru ca a mai spus ¨nu ma consider un blogger¨, deci nu sunt in masura sa fac afirmatii despre lucruri pe care nu le cunosc.

Faptul ca majoritatea firmelor care ofera servicii online lucreaza B2B (business-to-business) o stiu cu totii, sau cel putin ar trebuii sa stie. De obicei firmele fie ele mici sau mari au o politica oficiala de contact (un numar de telefon/fax si o adresa de email la care au acces mai multe persoane).

Bunul simt in comunicare

Acesta pare ca lipseste de cele mai multe ori in randul managerilor firmelor noi. Daca prin lipsa de bun simt si printr-o abordare directa ca si la piata atunci cand cumperi mere, tu vrei sa iesi din tiparele firmei clasice, din experienta mea pot sa zic ca te inseli.

Zilele trecute am fost abordat de catre un stimat domn (care a uitat se se prezinte), manager al unei firme care este ¨prima din Romania¨ ce ofera un anumit tip de servicii si au cei mai buni specialisti in domeniu. o_O . Bun, bun, nimic nou pana aici o sa-mi spuna unii, pentru ca astfel de meseriasi ies zilnic, dar cand domnul imi face o abordare atat de personala incat pot sa-l confund cu unul dintre prietenii apropiati cu , care imi beau cafeaua zilnic, iar dupa asta imi face un mic copy-paste la o prezentarea foarte OTV-ista , asupra serviciilor sale premium, il refuz pe ocolite intr-un mod cat se poate de elegat, lucru pe care nu l-a inteles pentru ca a urmat replica : ¨nu vrei sa lucrezi pentru mine in timpul liber?¨ care m-a amuzat la maxim.

Intradevar in spatele unor raspunsuri se afla o persoana, iar discutia a avut loc pe un canal de chat, dar asta nu inseamna ca poti aborda o firma intr-un mod atat de vulgar si sa-i ceri acelei persoane pe care nu o cunosti sa lucreze pentru tine asa.. mai la negru ca doar ¨o sa fie bine¨.

Ma intreb pe viitor, ce pretentii poate avea acest domn fata de clientii pe care spera ¨sa-i prinda¨, daca el nu ofera nici un plus de valoare si de incredere ? Inseamna ca esti roman 100% cand doar ceri fara sa oferi ?

Prietene, daca spui ca faci afaceri sau vrei sa faci , demonstreaza, atat prin comportament cat si prin limbaj ! Chiar nu e greu deloc sa folosesti: Buna, sau Buna ziua, ma numesc x…, sunt interesat de… astept o oferta si nu uita de cuvantul magic ¨multumesc¨

Leave a Comment: