Tag Archives for " twitter "

Facebook and Twitter

Despre Tweet, ReTweet, Like si Share

Shares

Putin despre elementele principate de social media din Romania, cum cele mai simple functii aduc  o adiere de spam si de bagare in seama (stiu ca suna urat dar asa e) din partea asa zisilor “experti”.

Desprea Twitter in general nu am sa spun prea multe pentru ca mai jos pun filmuletul lor de prezentare (asta pentru incepatori) , pt cei care nu stiu ca Twitter este o retea de socializare (mai mult informare) aparuta in 2006 si poate fi comparata si cu un micro-blog, deoarece permite postarea unui mesaj de 140 de carcatere, care poate fi vazut de catre cei care te urmaresc (Followers).

Pe scurt : daca n-ai nimic interesant de spus sau daca crezi ca nimeni nu e curios de ce vrei sa spui, ce faci etc. n-are rost sa-ti faci cont pe Twitter.

O mica statistica despre Twitter :Citeste mai mult

social-networks

Prea Mult Social Media In Paginile Web

Daca acum un an am prezentat cum sta treaba cu retelele sociale sau am vorbit despre promovarea afacerii in retelele sociale, azi am sa vorbesc despre cum folosirea in exces a elementelor de socializare ne poate distruge afacerea din online.

Se stie, social media a luat o amploare mare in ultimul timp asa ca majoritatea proprietarilor de site-uri incearca sa foloseasca la maxim acest lucru intr-un mod mai mult sau mai putin corect.

Citeste mai mult

social-networks

Revolutia Retelelor Sociale II

Shares

Social Media incepe sa fie din ce in ce mai important in planul de marketing si promovare al oricarei companii din lume. Daca nu demult am vazut cum sta treaba cu retelele sociale sau cum ne promovam afacerea in cardul retelelor sociale , acuma a venit timpul sa prezint o statisca mai recenta legata de acest fenomen numit Social Media.

Statistici pe scurt :

Citeste mai mult

Cum sta treaba cu retelele sociale

Despre retelele sociale am mai vorbit in :  facebook si rivalii si promovarea afacerii in retelele sociale.  Mai jos alin Fusu explica cum stra treaba cu afacerile in cadrul retelelor sociale :


Facebook si rivalii

Shares

twitter_facebookDesii Facebook are peste 227 milioane de utilizatori din toata lumea este serios amenintat de siteul de microbloging  Twitter care a avut o crestere de peste 700% in ultimul an. Momentan acesti doi moguli ai retelelor sociale se lupta pentru atragerea a cat mai multor publicitari.

In luna iulie 2009 Burson-Marstellera realizat un studiu din care reiese ca 32% dintre companii opteaza pentru  blogul propriu, in timp ce 29% sunt prezente pe Facebook, iar restul de 54% sunt pe Twitter. In Romania sunt active peste 7.500 de conturi pe Twitter.

Lista cu o parte din rivali Facebook :

Site-ul chinezesc de socializare Qzone.qq.com a fost lansat in 2005 si are 200 milioane de utilizatori

In Anglia Habbo.co.uk a strans 138 milioane utilizatori din anul 2000

Lansat in 2002, inainte de de MySpace, Facebook si Twitter , site-ul american Friendster.com a adunat 105 milioane utilizatori.

hi5 a fost lansat in 2003 , avand disponibile 37 de limbi pentru utilizatorii sai a aduna 80 milioane de membri, acesta fiind foarte iubit de catre tinerii din Romania.

Europeanul Netlog lansat in 2003 are peste 42 milioane de membri inregistrati.

A nu se uita faptul ca retelele sociale sunt canale importante pentru promovarea afacerii .