Vanzarile online din offline

Shares

Se pare ca tot mai multa lumea vrea sa vanda online, indiferent ca este serviciu sau produs, producatorul / prestatorul vrea sa-si gaseasca clienti prin intermediul internetului. Dar se pare ca treaba asta cu vanzarile online este vazuta total diferint un ochii oamenilor din mediul offline, cei care nu au treaba cu internetul numai din auzite.

Mi-am facut magazinul online pentru a educa cat mai multa lumea ( in special cunostinte din offline ) cu vanzarile online. Neavand tangenta cu internetul cei din offline nu prea stiu ca aici pretul produselor este ceva mai mic decat la Mall sau magazinul de contul strazii, unde clientul odata ajuns la produsul dorit nu are optine rapida de a compara pretul produselor, cum se intampla pe online, fiind nevoit la urmatorul pas sa scoata banii din buzunar pentru al plati.  Se pare ca aceasta este cauza cauza ( lipsa de educatie online )  atunci cand pe un site de licitatii vedem preturi foarte mari in comparatie cu altele pentru acelasi produs, sau cand pe un site de anunturi se vedem acelasi anunt dat de 5-10 ori , sau adaugat zilnic numai pentru a fi pe prima pagina.

Daca majoritatea magazinelor online se lupta intre ele pentru a oferii cele mai mici preturi, mediul offline adauga pe internet produse si servicii scumpe in speranta ca-si vor gasii “fraierii” , iar dupa o lunga perioada in care nu au fost contactati spun ca internetul este o prostie si ca nu merita. Un site de anunturi nu se compara cu un ziar de anunturi sau de mica publicitate din orasul in care traiesti. Daca poti adauga anunturi gratuit nu inseamna ca prin postarea lui zilnica de N ori numai pentru afi pe prima pagina, reusesti sa si vinzi ce ti-am propus.

Rezumat: atunci cand doresti sa vinzi online, cauta produse asemanatoare cu ale tale, verifica pretul si pe urma “da-l pe internet” la vanzare cu cel mai mic pret posibil.

Despre antreprenorii care doresc sa-si treaca afacerile si in mediul online am sa scriu intr-o alta zi.

[poll id=”2“]

Leave a Comment: