google adsense

Dezamagiti de Google AdSense ?

Shares

Cu totii stim ca Google AdSense este programul oferit de Google prin care orice webmaster poate castiga bani din propriul site de pe urma afisarii unor reclame platite de catre clientii Google prin serviciul AdWords . Utilizand AdWords clientii pot opta pentru afisarea reclamelor in diferite site-uri din reteaua Google, sa-si aleaga anumite site-uri unde acestea sa apara sau in rezultatele cautarilor. Astfel Google permite afisarea reclamelor de timp  text, bannere poze, flash, filmulete video. Despre cand e bine sa folosim google adwords am mai vorbit.

Asadar prin serviciul AdSense google ii rasplateste pe cei care afisaze reclamele in paginile lor. Mai nou tot mai multi webmasteri fac site-uri (MFA – made for adsense ) numai pentru a face bani din AdSense, dar tot in aceasta perioada toti se plang pentru ca veniturilor lor au scazut considerabil.

Cine este de vina ?

In primul rand criza economica, care ne-a afectat pe toti, chiar si pe cei mai mari clienti de publicitate prin Google AdWords, care acum investesc mai putini bani in reclamele online . Si in al 2-lea rand proprietarii de site-uri care mizeaza doar pe aceasta sursa de castig cu un efort minim. Dece spun asta ? Foarte simplu, cu totii vrem sa muncim cat mai putin si sa generam un castig cat mai mare ( ceea ce este si normal ) . Tot mai multe sunt site-urile cu , continut generat de catre utilizatori, ( asta pentru ca proprietarul sa lucreze mai putin). Un simplu exemplu : un simplu user care ofera continut , pentru a promova un produs, un site sau un serviciu, cat de mult stie sau cat poate sa genereze continut unic pentru fiecare site in parte unde acesta posteaza. Cand doresti sa-ti postezi un anunt pe mai multe pagini care permit adaugarea de anunturi gratuite, sigur nu schimbi continutul acestui anunt, asadar acesta o sa apara la fel pe toate site-urile unde s-a adaugat. Daca tot vorbim de seo stim ca acest lucru este considerat continut duplicat, fapt penalizat de care motoarele de cautare, asa ca site-urile respective nu vor genera un trafic prea mare, in ciuda asteptatilor, iar fara un trafic mare nu faci bani din AdSense.

Calitatea continutului : daca acelasi continut se afla pe mai multe site-uri , acesta nu mai poate fi considerat de calitate, ideal ar fi ca fiecare pagina sa aiba un continut unic si original. Astfel Google va afisa si reclame mai bine platite iar veniturile ar creste simtitor. Azi sunt prea putini cei dormici sa creeze continut original si prea multi cei care abia asteapta sa-l “imprumute” . A nu se uita , ca pe internet nu se fac bani usor asa cum crede lumea, in acest mediu se munceste, poate mai mult decat in offline, pentru ca aici lucrurile se misca mult mai repede si trebuie sa stim in permanenta ce e de facut. Metodele care azi functioneaza in anumite cazuri ( de promovare web spre exeplu ) maine nu mai functioneaza si asa mai departe.

Pentru a avea succes trebuie munca multa, creativitate si nu in ultimul timp investitii mai mici sau mai mari. Daca toti asteptam sa lucreze altii pentru noi, atat pentru a genera continut bun cat si pentru anumite scripturi pentru a le folosi la site-uri, noi dece avem pretentia de a castiga bani din acestea, doar pe internet totul e gratis.

Ce e de facut ?

In primul rand nu mai are rost sa cauti formula magica de a afla succesul in online pentru ca aceasta nu exista. Cei care au succes si l-au creat singuri sau in echipa :).  CREAZA mereu continut unic si de calitate , optimizeaza-l si pe urma promoveaza , promoveaza , promoveaza !!! Daca vrei sa faci bani din adsense este inutil sa pornesti deodata 10 site-uri pe acelasi script doar de dragul banilor, la inceput ai chef si vointa de munca, dar pe zi ce trece acestea trec, iar cand vezi ca nu merge treaba dupa asteptari nu mai ai nici o tragere de inima sa mai muncesti.

Tutorialele si lectiile de pe bloguri despre Google AdSense te ajuta si ele destul de mult, dar numai atunci sti exact ce e de facut cand pui in practica tot ce sti si vezi unde gresesti. Incepe cu un mic proiect, un site sau un blog pe o nisa care crezi ca o poti stapani, vezi cum te descurci si cand te simti capabil de mai mult, demareaza noi proiecte.

Leave a Comment: