Tag Archives for " trasic "

Comunicatele de presa cresc traficul spre site-ul tau

Shares

comincate-de-presaMereu incercam sa ajungem in prima pagina la google dupa anumite cuvinte cheie, dar nu tot timpul iese treaba cum vrem noi. Se vorbeste prea putin despre cum ajuta campaniile prin Comunicatele de presa la serviciile SEO legate de site-ul tau, asta deoarece multi cunoastem conceptul traditional ale acestor cominuicate, si anume ca fiind un fel de stiri transmise cu efect de scurta durata. Menirea comunicatelor de presa este aceea de a informa lumea cu noile aparitii din diferite domenii, de la aplicatii web, la site-uri sau produse.

De obicei orice facem avem tendinta de a trimite un scurt comunicat pentru ne
“lauda” chiar si prin twitter care momentan este cel mai rapid mediu de comunicare/socializare online.

Am mai discutat despre seo, stim ca este foarte important sa atragem back link-uri de calitate spre site-ul nostru pentru a obtine o buna pozitionare in google. Cele mai relevante link-uri sunt cele care provin dintr-un site din nisa noastra, astfel daca vindem haine este mult mai importanta un link venit dintr-un site dedicat modei, decat de pe un site cu materiale de constructii.

Sa revenim la Comunicatele de presa care sunt de mai multe tipuri.

1) Comunicatele gratuite care nu permit plasarea unui link in informatia publicata pe site, acestea fiind moderate si neavand nici un beneficiu SEO pentru noi.

2) Comunicatele cu link-uri permise, dar nu cu acora text. De obicei acestea permit plasarea unui siplu link spre home page-ul site-ului nostru ex: www.silkweb.ro

3) Comunicatele de presa platite permit plasarea link-urilor in articole cu ancorele dorite, acestea fiind cele mai benefice cand este vorba de SEO. De obicei site-urile care cer o taxa pentru publicarea unui articol au un page rank mare si foarte bine vazute de catre motoarele de cautare, importanta fiind si vechimea acestor domenii si notorietatea lor fiind lansate in urma cu ani de zile.

Cum ne creste taficul ?

1) Traficul direct, prevenit dupa publicarea cominicatului de presa si preluarii acestuia de catre alte site-uri, care de obicei lasa link-ul spre sursa beneficiarul acestuia.

2) Abonatii la noutati legate de domeniul tau de activitate. Majoritatea site-urilor mari au utilizatori abonati pe diferite categorii, acestia primind constant cominicatele date. Si majoritatea marilor site-uri de stiri preiau cominicatele de presa pentru a le posta mai departe, astfel informatia ta ajunge la mai multi comsumatori de internet care au posibilitatea si de e accesa link-ul spre site-ul tau.

3) Motoarele de cautare. Un bun comunicat de presa atrage in scurt timp multe link-uri naturale care au o valoare forarte mare din punct de vedere SEO, astfel in scrut timp reusind sa obtii pozitii de top in google, acesta fiind principala sursa de trafic in Romania.

Cum pregatim un comunicat de presa ?

Un bun cominicat de presa nu trebuie sa depaseasca 500 de cuvinte, pentru a nu plictisii cititorul, de altfel oricine vede un text prea lung inchide pagina imediat neavand timp sau chef sa citeasca atat.Fa cominicatul astfel incat cititorul acestuia sa fie interesat de site-ul tau, ca acesta sa dea click pe link-ul de jos.
Titlul acestuia trebuia sa atraga neaparat priviri si interes. Totul se povesteste la persoana a treia; despre carcarteristicile unui produs/serviciu, beneficii dupa si in timpul utilizarii. Se recomanda folosirea sinonimelor in locul abuzului de cuvinte cheie, astfel continutul sa fie cat mai natural ( am mai discutat despre seo si continut ).
Includerea datelor de contact este obligatorie la sfarsitul cominicatului publicat.