Salutare, da stiu, nu am scris de mult pe blog, asta din lipsa de timp, dar am recompensat cu articole pe blogul SilkWEB. Pentru cei care inca nu urmaresc acest blog, periodic am sa postez rezumatele de la articole interesante postate acolo. Azi incep cu articole din zona e-commerce.
In primul rand, trebuie sa stii ca pentru a vinde online, magazinul tau trebuie sa inspire incredere maxima vizitatorilor, pentru a-i transforma in clienti. Cele mai frecvente greseli intalnite la magazinele online care doresc marca de incredere TRUSTED.ro sunt :
Citeste articolul postat de TRUSTED.ro si afla despre parteneriarul SilkWEB – TRUSTED pentru clientii magazinelor noastre.
Ok, ok stii si tu cat de mare si tare e Facebook acum, ca avem peste 5 milioane de utilizatori in Romania, ca lumea pierde mult timp acolo, dar peste toate astea, proprietarii magazinelor online au de castigat. Cu o strategie bine pusa la punct, rabdare, chef de munca ceva bugete alocate si comunicare serioasa, poti vedea avantajele Facebook pentru magazinul tau online. Daca vrei sa vezi cum am obtinut o rate de conversie de 3.57% din Facebook pe vanzari in IT&C citeste : Facebook In Comertul Online
Tot pe acest subiect am avut o prezentare la Imworld 2012, unde am venit cu exemple concrete si sfaturi utile zic eu . Vezi prezentarea in format PPT si video !
Si daca tot am vazut cat de mult te poate ajuta Facebook pe tine ca proprietar de magazin online, am facut o aplicatie gratuita, pe baza unui feed rss, care iti poate prelua produsele din magazin si porta in pagina ta de companie (pagina de Facebook a magazinului tau)
Cu bune si rele despre socializarea motorului de cautare prin intermediul Google+ stii sau trebuie sa stii ca incepe sa fie utilizat tot mai mult si va avea o amprenta mare in afisarea rezultatelor cautarilor pe viitor. Deci trebuie sa ai cont si sa-ti faci o pagina pentru magazinul tau online, unde la inceput eu iti recomand sa postezi toate paginile importante din site si mai ales categoriile de produse. Poti spune ca SEO merge spre Social SEO, vedem noi pe viitor ce si cum se intampla 😉
Pentru mai multe informatii citeste: Cum Folosim Google+ Pages In E-Commerce
Anul trecut am facut parte din juriul GPeC, unde analizat 20 de magazine online pe partea de usability. Deci dupa analize, vin si concluziile, cu bune si rele am prezentatat cateva aspecte legate de :
Mai multe informatii despre aceste aspecte vezi in prezentarea de la GPeC.
Ca tot vorbim de lucruri bune si mai putin bune care depind mai mult sau mai putin de cei din spatele unui shop, am adaugat cateva sfaturi utile legate de firmele de curierat, rolul lor in procesul de vanzare, livrarea produselor si ambalajul acestora.
Stiu ca cei interesati de imaginea care ti-o poate transmite un curier in fata clientului vor citi urmatorul articol. Practic sunt punctate cateva scenarii pe care e bine sa le stii si sa le eviti cand poti. Citind, afli cum sa-ti alegi firmele de curierat, cum sa le testezi, cum trebuie sa-ti livrezi produsele si cat de important este ambalajul. Afla toate astea citind : Firmele De Curierat In Comertul Online.
Un articol adresat mai mult celor aflati la inceput de drum in aceasta zona sau celor care vor sa se documenteaza inainte de a incepe un business in e-commerce. La inceput toti vor SEO pentru ca e mai ieftin, ajungi sus in Google si vinzi sau mai bine testezi cu AdWords ce cuvinte se cauta si le identifici pe cele cu o conversie bune si e ok. Mda… sau nu, pentru ca nu putine sunt cazurile in care proprietarii se plang de prima lor experienta in online. Asta mai ales dupa ce au testat EI toate metodele posibile de marketing si promovare , ajungand la concluzia ca “nu merge”.
Poti intelege o parte din problemele tale citind : Cuvintele Cheie In Procesul De Vanzare
De numarul mare al vanzarilor cu ocazia Black Friday nu cred sa mai fie cineva strain. Cand toata lumea vede doar plusurile, cine se mai gandeste la problemele ce pot fi cauzate atunci ? Informatii legate de :
Le gasesti citind Black Friday – Marketing Pentru Vanzari
Toate cifrele prezentate sunt bazate pe statisticile, studiile de piata si predictiile: GPeC, RomCard, InternetWorldStats, Daedalus Millward Brown si EuroStat.
Acest infografic explica informatiile intr-un mod vizual mai placut si poate fi preluat simplu pe blogul tau.
Pe viitor am sa adaug rezumate pe subiecte de social media si internet marketing cu aplicabilitate in e-commerce.
Ce parere ai despre acest timp de abordare ?