Tag Archives for " yahoo "

nofollow-link

Indexare Paginilor Cu Nofollow

Shares

Atributul rel=”nofollow” deja foarte cunoscut si utilizat de toti cei ce activeaza in industria web / seo . Pentru cei interesati, am scris anul trecut ceva despre nofollow. Recent am pornit cateva teste seo , iar despre primul am sa discut mai departe.  Masurarea si interpretarea rezultatelor se face vizavi de Google – motorul de cautare cel mai iubit si mai urat de catre activistii din domeniu .

Test : indexarea paginilor web din spatele link-urilor cu nofollow

Pentru acest test am creat o pagina interna optimizata pentru cuvinte chei scrise gresit (cuvinte care nu returneaza rezultate in google) , dupa care am adaugat un scurt articol unde am  folosit link extern cu atributul rel=”nofollow” spre aceasta pagina.

Citeste mai mult

continut duplicat

Despre Rel = Canonical Si Continutul Duplicat

Shares

Mai nou, una dintre cele mai intalnite probleme din punct de vedere seo pentru optimizarea unui site / blog si mai ales pentru optimizarea unui magazin online este filtrarea continutului duplicat. Este deja un lucru conoscut faptul ca prezenta continutului duplicat atarage penalizari din partea motoarelor de cautare.

Tot aceste motoare de cautare (Google, Yahoo, Bing ) au adus si rezolvarea acesor probleme prin meta tag-ul : rel=canonical

Citeste mai mult

Google lanseaza Caffeine

Shares

google caffeineDupa ce in urma cu doua saptmani Microsoft a semnat un acord de alianta cu Yahoo pe o perioada de 10 ani in vederea vanzarii de publicitate in rezultatele afisate de noul motor de cauatre Bing, Google ataca aceasta alianta printr-un update major la actualul motor.

Proiectul pana acum secret cu numele de cod  Caffeine va fi cu 20% mai rapid , iar rezultatele afisate vor mai mai relevante spune Google pe blogul oficial. Acesta va cuprinde un numar mult mai mare de pagini indexate, iar indexarea acesotra va fi mai rapida. Pentru majoritatea utilizatorilor nu se vor obseva aceste schimbari, dar  cei din industria online sunt nevoiti sa se adapteze si sa vina cu inovatii in ceea ce priveste optimizarea web. Noua functionalitate a motorului de cautare Google poate fi testata aici : http://www2.sandbox.google.com/

In ultimul timp mai multe motoare de cautare si-au facut aparitia pe Internetul Mondial, dintre aceste se pot amintii : Scoopler, Collecta, Topsy, Crowd Eye, TweetMeme, One Riot, Yauba si Itpints.

urasca mass-urile de pe Yahoo

Shares

Se pare ca au luat o mica pauza mesajele stupide trimise ca mass pe yahoo messenger, dar incep sa apara mass-urile spam care sunt tot mai frecvente.

Oamenii incep sa-si promoveze serviciile si produsele prin yahoo mass, lucru considerat de mine ca spam. Daca tot se vrea o promovare pentru un produs/serviciu pe messenger sugere a se pune la status acel scurt mesaj cu un eventual link spre site astfel ajungand acolo doar cei interesati si fara a enerva pe nimeni.

Ca masuri luate pt aceste persoane ar fi;  antentionarea la primul mass, sters din lista la mass-ul nr 2 , iar la al 3-lea ignor din lista.

pretul yahoo a scazut

Shares

Profitand de criza mondiala Microsoft negociaza cumpararea motorului de cautare al Yahoo care acum este evaluat la 20 mld $

Renegocierile pentru achizitia Yahoo se pare ca au inceput in noiembrie cand Jerry Yang si-a anuntat demisia.