Inca de la inceputul oricarui proiect online trebuie avut in vedere modul de abordarea a clientilor prin intermediul site-ului, targetul de varsta si nisa.
Audienta site-ului. Vizitatorii sunt de obicei cei care cauta raspunsuri la diferite probleme. De multe ori acesti utilizatori sunt mai putin experimentati la utilizarea internetului decat cel ce are site-ul. Daca o pagina web nu acapara interesul utilizatorului in primele 8-10 secude dupa “aterizare” acesta va cauta informatia dorita in alta parte.
Aproape orice site vinde, atunci cand vizitatorul ajunge in landing page nu sta mai mult de 8 secunde, pentru a vedea informatia legata de produs, produsul, astfel acestea trebuie atent puse pentru a transforma vizita intr-o actine de cumparare.
Cand construiesti esti obligat sa dai cat mai multe raspunsuri scurte si la subiect vizitatorilor tai, iar butoanele de actiune ( adauga in cos, cumpara sau contact ) trebuie puse cat mai natural. Vizitatorul nu trebuie sa fie plictisit de multa informatie aruncata in site doar de dragul de a avea continut mult, nu uita de calitatea acestuia.
Daca designul web al pagini tale este in tema cu modul de afacere desfasurat, iar informatia data publicului este originala si de calitate atunci iti vor creste sansele de a convertii vizitatorii in clienti.
Limbajul folosit. Daca ai o idee de targetul posibililor tai clienti ar fi indicat sa folosesti un limbaj cat mai comun cu acestia. Exemplu : daca ai un magazin cu scule si unelete pentru meseriasii din constructii, nu te poti adresa in termeni foarte IT si nici prea elevat, foloseste un limbaj natural, pe intelesul clientului.
Am mai spus si alta data ca orice site este o afacere de care trebuie sa te ocupi zilnic, iar dupa un tip vin si rezultatele, dupa cum spune si proverbul:” dupa munca si rasplata“.
Simpla cunoastere a utilizarii internetului nu este suficienta pentru a porni o afacere online. Pentru servicii de consultanta online pot fi contactat oricand.
Tot mai multe semne de intrebare apar cand este vorba de SEO si continutul unui site. Care continut este mai bun si ce vad exact motoarele de cautare.
Toti vrem ca siteul nostru sa fie cat mai popular indiferent de metoda, dar folosind cat mai putin calitatea continutului pe care se pune tot mai mult amprenta in ultima perioada.
Ce este de facut?
Majoritatea adauga articole kilometrice in bloguri, doar de dragul de a avea mult continut text, acesta fiind bun pentru motoarele de cautare, fara a sti ca nu marimea acestui articol este vizata de google, ci calitatea informatiei transmisa la vizitator. Astfel un articol trebuie facut exact pentru informare si nu lungit cu N explicatii care 100% ar plictisi utilizatorul siteului cu pricina.
Indexarea in motoarele de cautare.
Cand motoarele de cautare indexeaza pagini din siteul tau, aceste gasesc automat cuvintele cheie din continut care le gaseste mai relevante si le acorda o anumita prioritate. “Cel mai mare nu castiga mereu” de aici si smecheria de a nu folosi in mod repetat cuvintele cheie de care suntem interesati intr-un articol, acesta putand fi natural integrat in informatia data vizitatorului care trebuie sa stea confortabil cat timp citeste continutul dorit.
Ce tip de continut este cel mai bine vazut ?
Cat timp informatia data pe site se afla in termeni legali, nu exista alt continut mai agreeat de motoarele de cautare pentru a-i da o importanta ridicata. Momentan nu exista in motor de cautare pe o anumita nisa.
Vremea portalurilor a cazut, deci nu mai este ok sa ai un site cu de toate in el, acu se pune accent pe calitate, astfel un site care ofera informatie similara in mai multe pagini este vazut ca o resursa importanta de informatie pentru o anumita nisa.
Continutul este cel mai important pentru un site, dar nu el face totul, este important sa avem un cod curat si o structura buna a site-ului despre care am vb in sfaturile seo .
Backlink
Principala lupta dusa pe internet pentru serviciile SEO este obtinerea de backlink-uri, pe cat posibil pe cale cat mai naturala, conditia sa nu aiba atributul “nofollow” ex: <a href=”www.domeniu.ro rel=”nofollow”> cuvant cheie </ a> , unde “cuvant cheie” trebuie sa fie relevant pentru site-ul tau cu, continutul pagini unde se afla si acesta pagina sa fie neaparat indexata, lucru care se poate usor verifica prin sipla cautare a acesteia in google.
Pagerank
Inca majoritatea webmasterilor isi valorifica paginile in functie de page rank-ul dobandit, multi dintre ei refuzand sa recunoasca faptul ca acest atribut nu mai este important. Mai nou update-ul de PR se face la intervale scurte si de 1-2 luni, in special pentru site-urile noi.
Comparatie intre site-uri nu se face dupa page rank si dupa pozitionarea in motoarele de cauatre. ( SERPS )