Tag Archives for " web design "

Agentiile de publicitate si internetul

agentii de publicitateSuntem in 2010 cand toata media vorbeste despre scaderile mari de bugete pentru publicitate, fie ea online sau offline. Ziarele online si blogurile spun ca publicitatea online va avea cel mai putin de suferit, ba chiar s-ar putea observat cresteri semnificative. Tu ce zici ?

Citeste mai mult

Cum faci un site de succes ?

Shares

succes-onlineInca de la inceputul oricarui proiect online trebuie avut in vedere modul de abordarea a clientilor prin intermediul site-ului, targetul de varsta si nisa.

Audienta site-ului. Vizitatorii sunt de obicei cei care cauta raspunsuri la diferite probleme. De multe ori acesti utilizatori sunt mai putin experimentati la utilizarea internetului decat cel ce are site-ul. Daca o pagina web nu acapara interesul utilizatorului in primele 8-10 secude dupa “aterizare” acesta va cauta informatia dorita in alta parte.

Vizitator – > client

Aproape orice site vinde, atunci cand vizitatorul ajunge in landing page nu sta mai mult de 8 secunde, pentru a vedea informatia legata de produs, produsul, astfel acestea trebuie atent puse pentru a transforma vizita intr-o actine de cumparare.

Cand construiesti esti obligat sa dai cat mai multe raspunsuri scurte si la subiect vizitatorilor tai, iar butoanele de actiune ( adauga in cos, cumpara sau contact ) trebuie puse cat mai natural. Vizitatorul nu trebuie sa fie plictisit de multa informatie aruncata in site doar de dragul de a avea continut mult, nu uita de calitatea acestuia.

Daca designul web al pagini tale este in tema cu modul de afacere desfasurat, iar informatia data publicului este originala si de calitate atunci iti vor creste sansele de a convertii vizitatorii in clienti.

Limbajul folosit. Daca ai o idee de targetul posibililor tai clienti ar fi indicat sa folosesti un limbaj cat mai comun cu acestia. Exemplu : daca ai un magazin cu scule si unelete pentru meseriasii din constructii, nu te poti adresa in termeni foarte IT si nici prea elevat, foloseste un limbaj natural, pe intelesul clientului.

Am mai spus si alta data ca orice site este o afacere de care trebuie sa te ocupi zilnic, iar dupa un tip vin si rezultatele, dupa cum spune si proverbul:” dupa munca si rasplata“.

Simpla cunoastere a utilizarii internetului nu este suficienta pentru a porni o afacere online. Pentru servicii de consultanta online pot fi contactat oricand.

failed startup

Web design : arta sau afaceri

Shares

Pentru a fi la curent cu tot ce misca in internetul Romanesc pe langa ca sunt abonat prin RSS la peste 150 de bloguri de pe nisa online, site-uri de stiri din domeniu, urmaresc conturile de  twitter a celor mai activi membri din industrie, ma ocup si de cele 5 directoare web ale firmei. Am observat ca tot mai multa lume de la firme de media si publicitate clasica la micii  artisti incep/incearca sa ofere servicii de web design.

Un lucru il stiu toti si pe asta se bazeaza: “internetul este viitorul” asa ca hai sa-i dam bataie :). Indiferent ca stiu sau nu cum sta treaba in online ei incearca marea cu sarea.

Cum sta treaba ? Cine strica piata si dece ?

Ai o agentie de publicitate de o perioada buna de vreme care din cauza crizei merge tot mai prost, asa ca te hotarasti ca in serviciile tale sa introduci ca “bonus” un site web, doar il sti pe baiatu lu’ vecinu de la 2 care sta toata ziua pe internet si te ajuta el sa faci repede un site, ce poate fi asa de greu. Zis si facut : se pun toti la cautat pe net teplaturi gratuite sau cei mai “avansati” se folosesc de scripturi open source, astfel folosind aceste mijloace moderne isi permit sa treaca in ofertele lor : “Ai un site in 24 de ore !” la preturi de 2 bani.

Artistii din online. Tot mai multi maestrii in ale graficii traditionale sau a picturilor clasice isi incearca norocul pe internet oferind si ei servicii de web design, doar au terminat o scoala de arte nu ? Ei bine acestia au uitat sa faca diferenta intre arta grafica si designul web.

Daca o persoana care inafara de messenger si hi5 nu are nici o alta tangenta cu internetul si incepe sa ofere servicii in domeniu trezit de visul de a devenii milionar pe internet sau un altul al carui treaba era sa vanda reclame in pliante sau spatii publicitare in anumite ziare locale si acuma face pagini wev, unde or sa ajunga serviciile online ?  Mai nou toti produc web, chiar si marii investitori din offline vor sa ofere servicii web. Astfel mergand lucrurile in cativa ani vom avea o piata supra saturata (spamata) de cei in domeniu care or sa lucreze aproape gratis 🙂

Lipsa de experienta a celor noi intrati in aceasta afacere cu internetul la preturi imposibil de mici trag piata in jos. O adevarata firma de web design are in spate persoane specializate pe mai multe domenii : design web, programare, vanzari, seo.  Acesti oameni isi cunosc bine meseria si o fac cum trebuie, iar pentru aceasta trebuie platiti ca atare. Cu o experienta de mai multi ani in domeniu si oameni priceputi in ceea ce fac firmele ce ofera servicii web chiar fac treaba sa mearga in online-ul din Romania, stiu cum se comporta utilizatorii pe site-uri, ce cauta, ce vor sa gaseasca, unde sa fie informatia respectiva si chiar cum acesti simpli vizitatori a unui site pot fi transformati in clienti.

De retinut: internetul este o afacere, nu e nici arta nici pasiune.

Pot oare tineri artisti sau managerii agentiilor de publicitate clasice sa ofere servicii web in adevaratul sens al cuvantului ?

[poll id=”5″]

Coruptie in online

Shares

Se pare ca tot mai multe firme mari si institutii de stat  incep activitatea pe internet sau isi refac paginile web invechite. Pentru acest “important proces de dezvoltare”  se apeleaza prin licitatie la diferite firme mai mult sau mai putin specializate in servicii web .

Personal sunt foarte dezamagit cand dupa o licitatie se trimit in cele mai fericite cazuri lista participantilor in ordinea punctelor acordate de “clientul important” si se observa participarea unor firme no name sau firme de publicitate noi infintate care nici site de prezentare nu au, dar nici habar de serviciile legate de web design. Nepotismul este inca in floare la romani, aceste firme apartinand copiilor sau nepotilor din cadrul firmei / institutiei, astfel se intampla sa  mai arunci un ochi din curiozitate pe proiectul la care ai licitat observi ca nimic din ce s-a cerut pe fisa de licitatie nu este prezentat in proiectul online finalizat de firma castigatoare. Pretul prea mare sau neadaptarea la cerintele clientului fiind principalele “motive” a refuzului pentru o eventuala colaborare.

Inca in Romania multa lume uita ca serviciile de calitate se platesc ori cele ieftine sunt facute pe masura ( sa dureze pana se cheltuie bani primiti ).