Tag Archives for " solutii "

e-commerce

Magazinul Meu Online Nu Merge

Shares

Cam acesta ar fi raspunsul multor proprietari de magazine online din Romania, pentru intrebarea : “Cum iti merg vanzarile online ?

Sunt tot mai multi proprietari de magazine extrem de dezamagiti pentru ca ei nu vad online, sau ( in cel mai fericit caz ) vanzarile nu sunt dupa asteptarile lor.

Explicatii si posibile rezolvari

Majoritatea “bobocilor” din online au intrat pentru a fi la moda, sa aiba si ei afaceri online, sa ajunga milionari in cel mai scurt timp. Ei bine in timp multi isi pot da seama ca internetul nu este chiar pentru oricine, nu este cel mai simplu lucru sa vinzi online si nu poti intretine un magazin virtual cu zero costuri.

Pe internet este cea mai mare batalie in comert (ecommerce), aici gasesti toate produsele din lume , chiar cele mai vechi care nu se mai fac, si ultimele produse ce urmeaza sa apara.

Nisa corecta !? Crezi ca ai stabilit corect produsele / serviciile ce urmeaza sa le vinzi ? Crezi ca poti oferi destule informatii celor interesati de acestea ? Crezi ca poti face fata unor posibile probleme ce pot sa apara pe parcurs legat de ceea ce vinzi tu ?

Sa presupunem ca ai gasit rezolvarea intrebarilor de mai sus, acu urmeaza partea de prezentare (designul) magazinului. E bine de stiu ca orice client este impresionat de un magazin online frumos si bine aerisit in modul de a prezenta produsele si totodata apreciaza incarcarea rapida a acestuia.

Pozele vand in orice magazin online. Foarte important ca unui prosus sa-i fie afisate mai multe poze, din unghiuri diferite, culori diferite, sau alte ipostaze. Incearca sa folosesti poze proprii, originale, nu copiate de la concurenta.

Studiaza concurenta in permanenta si fi cu un pas inainte lor. Incearca sa ai mereu cele mai bune oferte si eventual sa oferi mai mult decat ei.

Fi mereu alaturi de clientii tai. Urmareste permanent statisticile magazinului, vezi partile de interes ridicat pentru majoritatea vizitatorilor, adauga permanent noi functionalitati care vin in sprijinul acestora.

Actualizari permanente. Adauga frecvent informatii relevante afacerii tale, informeaza clientii despre ce s-a mai intaplat in domeniu tau, ce modificari ai mai adus la magazin, produse noi, reduceri, etc.

Optimizare si promovare – magazinul tau online trebuie optimizat din mai multe puncte de vedere. Pentru o incarcare rapida am spus si mai sus, urmeaza optimizarea pentru client, orice produs trebuie sa fie gasit in cel mai scurt timp ( 1-5 secunde , 3-5 clici ). Mai urmeaza optimizarea din puct de vedere seo , pentru motoarele de cautare. Aici trebuie sa alegi cele mai bune cuvinte care crezi tu ca ar creea conversii (vizitatorii adusi in site dupa acele cuvinte sa si cumpere).

Promovarea magazinului implica o multa munca si analiza, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Serviciile SEO ar fi cele mai recomandate in acest sens.

Cam acestea ar fi o parte din pasii de baza care trebuie respectati pentru ca magazinul tau online sa mearga.

Cand ai un magazin virtual, trebuie sa ai rapoarte cat mai ample cu tot ce se intapla si urmeaza sa se intaple in afacerea ta. Aici poti sa vezi ce ar trebuii sa aiba fiecare magazin online sau sa gasesti solutii pentru magazinele virtuale.

Cat timp crezi ca poti acorda pentru rezolvarea celor de mai sus ? Crezi ca sti sa le faci pe toate ? Crezi ca solutiile gratuite si serviciile pe bani de nimic constituie o rezolvare ?

comertul online in 2008

Shares

Comertul online a ajuns la maturitate in adevaratul sens al cuvantului, avand sectoare bine definite in prezent. In ciuda crizei economice mondiale, e-commerce-ul pare relativ imun la situatia actuala, date fiind preturile atractive si competitivitatea cu care opereaza retailerii pe piata internationala, astfel 26 de milioane euro procesate in comertul electronic romanesc doar in prima jumatate a anului 2008.
Cresterea anuntata anul trecut este pusa pe seama maririi numarului de utilizatori de Internet, care a depasit 8 milioane in 2007.
Pasionatii de cumparaturi online achizitioneaza in mare parte produse IT (laptopuri, aparate foto-video, monitoare LCD). Pe locul doi în preferintele lor se situeaza biletele de avion, incepand sa se vanda si pachetele turistice.