Tag Archives for " schimbari "

Noul algoritm Caffeine de la Google aduce noi schimbari

Shares

google-caffeineSe pare ca dupa vacanta de sarbatori Google va face update la intreg algoritmul de afisare a rezultatelor in urma interogarilor pe motorul de cautare. Nu demult timp compania a avut in testare pe cateva servere noul algoritm numit Caffeine , acesta fiind pus la dispozitie atat de catre angajatii Google cat si de  utilizatorii de rand. Se pare ca noile actualizari vor fi foarte importante in ceea ce priveste seo .

Factori importanti

Viteza de incarcare ; va avea un rol extrem de important in pozitionarea in SERPS a site-ului tau. Astfel un site gazduit pe un server lent va avea sanse mai mici de a fi pozitionat in topul cautarilor dupa anumite cuvinte cheie. Vezi aici cum gasim un hosting bun.

Link-uri rupte ( pagini inexistente ) ; site-uri-le ale caror link-uri vor returna pagini inexistente sau vor afisa alt continut fata de cel mentionat ar putea avea mult de suferit in pozitionarea acestora in rezultatele cautarilor.

Vârsta de un site web este un factor decisiv in acest proces, aceasta va influenta mult autoritatea site-ului respectiv.

Continutul ; despre continutul unui site am mai vorbit, aici fiind foarte importanta actualizarea acestuia si optimizarea pentru motoarele de cautare. “Content is the king” dupa cum spunea si Bill Gates, acesta putand face diferente majore intre paginile web.

Designul web ; este foarte important sa ai un site curat si usor de utilizat chiar si pentru utilizatorii mai putin pasionati de internet, cei care folosesc internetul ocazional strict pentru aflarea unor informatii, iar atunci cand le gasesc trebuie sa fie afisate intr-un mediu clar. Asa ca pentru o buna pozitionare trebuie sa ai o pagina de calitate din toate punctele de vedere. In acest sens SilkWeb poate realiza servicii de web design pentru orice tip de site.

Schimbul de linkuri ; folosirea in exces al acestui mod de a obtine link-uri spre pagina ta poate avea consecinte grave. Chiar daca tu nu ai intentii de SPAM , iar partenerii tai de link exchange fac spam, prezenta unui link in aceste zone poate fi extrem de daunatoare. In prezent se lucreaza la SilkLe care se vrea a fi o aplicatie online simpla de utilizat pentru orice webmaster care face schimb de link-uri .

Daca vrei ca noul algoritm de la google sa nu influenteze nagativ site-urile tale, ar fi indicat sa elimini toate sursele de spam , black hat seo, sa incepi sa produci continut de calitate si sa imbunatatesti designul acestora daca este cazul si navigarea utilizatorilor.

Se poate observa ca pe viitor Google va pune accent pe calitatea paginilor web in fata utilizatorilor, asa incat site-urile trebuie sa multumeasca vizitatorii acestora si nu pe motoarele de cautare. Deci pentru a obtine rezultate bune pe internet trebuie sa muncesti si sa investesti.