Tag Archives for " online "

facebook_google

Lupta Pentru Suprematia Online – Google vs Facebook

Shares

Se pare ca “razboiul” pentru suprematia online este dusa tot de catre cel mai mare motor de cautare din lumea si anume Google, dar de aceasta data contra celei mai mari retele sociale cu peste 400 de milioane de utilizatori – Facebook .

Despre Google

Googol” este termenul matematic folosit pentru un 1 urmat de 100 de zerouri. Termenul a fost inventat de Milton Sirotta, nepotul matematicianului american Edward Kasner şi a fost popularizat în cartea „Mathematics and the Imagination” de Kasner şi James Newman. Interpretarea dată de Google acestui termen reflectă misiunea companiei de a organiza cantitatea imensă de informaţii disponibilă pe Web.

Fondatorii acestui motor de cautare Larry Page şi Sergey Brin au creat un serviciu gratuit si usor de folosit care, de obicei, returneaza rezultate relevante intr-o fractiune de secunda. Totul a inceput in 1995 intr-un garaj.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EjN5avRvApk[/youtube]

Veniturile anuale ale Google se ridica la 16,6 miliarde de dolari (11,14 miliarde de euro), iar profitul este de 4,2 miliarde de dolari (2,82 miliarde de euro). Compania valoareaza in jur de 130  miliarde de dolari , iar fondatorii acesteia s-au hotarat sa vanda o parte din actiuni. Momentan valoarea unei actiuni Google este de 549,00 $, maximul aceteia fiind de 627 $.

Pentru a vedea toate articolele relevante din acest blog citeste tot despre google .

Despre Facebook

Lansata in 2004 de catre Mark Zuckerberg , a ajuns cea mai mare retea sociala din lumea cu peste 400 milioade de utilizatori dintre care in jur de 1 milion sunt din Romania.

La inceput aceasta retea era destinata liceenilor, urmand ca in 2005 sa fie accesibila si studentilor, iar din septembire 2006 Facebook era destinata oricarui utilizator.

Succesul care la castigat in toti acesti ani a atras utilizatori din toate mediile sociale, de la actori si vedete  la politicieni, oameni de afaceri si oameni simpli.

In 2008 compania a generat venituri de aproximativ 300 milioane$,  2009 veniturile Facebook au fost de circa 700 milioande de dolari, iar in 2010 cifra de afaceri este estimata la 1,2 – 2  mld de dolari, aceste sume provenind in primul rand din vanzarea spatiului publicitar.

Compania este evaluata inre 10 -15 miliarde de dolari datorita investiilor din partea Microsoft care are o investitie de 240 milioane de dolari in aceasta retea si Digital Sky Technology (DST) care a investit 200 milioane de dolari.

Fondatorul Facebook nu se grabeste sa listeaze afacerea pe bursa, aceasta posibil sa aiba loc in 2010 si se estimeaza o capitalizare cu 35-40 mld de dolari.  Potrivit unor analisti, business-ul Facebook ar putea valora in 2011 59 mld. dolari si peste 100 mld. dolari in 2015.

Recent Facebook a surclasat Google in Statele Unite ale Americii ca audienta, pentru prima data timp de o saptamana (7-13 martie 2010). Numarul vizitelor pe Facebook in perioada 6 – 7 martie a crescut cu 185% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul vizitelor pe Google a crescut doar cu 9% in acelasi interval temporal.

Mai nou Google afisaza rezultate in timp real folosind informatii de pe Facebook , si Twitter. Un articol despre wall-streeat.ro arata ca Utilizatorii Facebook sunt cei mai loiali consumatori de stiri online, iar unele voci afirma ca prieteniile legate pe aceasta retea sociala convesteresc mult mai rapid vanzarea de servicii sau produse , crescand astfel increderea intre furnizor si client.

Tu ce crezi ? Cine va castiga ? Pe cine pariezi ?

[poll id=”11″]

promovarea afacerii

Shares

Orice start-up trebuie promovat cat mai eficient. Fara promovare nu ai clienti, nu ai clienti nu faci bani, nu faci afaceri.

Bugetul unei firme mici este limitat la inceput si trebuie folosit cat mai eficient, de aceea sugerez creearea unei pagini web si promovarea acesteie pe motoarele de cautare. Dece asa ? Pentru ca sa ajunga la tine doar cei interesati de serviciile/produsele tale – ei cauta – te gasesc – te contacteaza – tu vinzi / prestezi

Promovare se poate face si in media ( ziare, radio tv ) dar ce se intampla? Preturile sunt mult prea mari pentru o firma aflata la inceput de drum, astfel de companii fiind indicate pentru imagine doar.( vezi firmele mari consacrate )

Promovarea prin pliante / fluturasi – mai putin constisitoare decat media, dar ce se intampla? Se fac 15-20.000 de fluturasi minim si se impart aiurea pe strada, ei cati dintre cei care au primit ( cu forta ) aceste biletele sunt interesati de serviciile / produsele dumneavoastra?

Promovare afacerii dvs. trebuie sa fie cat mai eficienta, iar bani trebuie invesiti inteligent in acest scop. Oferim consultanta seo , servicii de web design , gazduire web si optimizare site .

adio tv, bun venit internet

Shares

Tot mai mult se vorbeste despre mutarea publicitatii TV in online . Dece acest lucru ? Foarte simplu, petru ca bugetele de publicitate scad iar advertiserii au nevoie de rezultate. Mediul de publicitate pe internet este mult mai usor de masurat si localizat, dand ocazia si advertiserilor mai mici sa participe.

Pubicitatea online din Romania este abia in stadiul de pionierat avand un viitor fara limite.

salutare

Shares

acesta este blog-ul meu personal

o sa abordez subiecte cum ar fii: internet marketing, metode de promovare web, informatii despre afacerile online si curiozitati seo