Cu totii avem un vis maret, acela de a realiza un proiect unic care sa se bucure de un succes maxim. La noi si nu numai tot mai multi tineri se zbat pentru acest vis.
Exista o mare diferenta de mentalitate intre poporul roman si restul lumii. In Romania majoritatea dintre noi suntem foarne individualisti, cu toti vrem sa facem ceva singuri, fara nici un ajutor (adica romanul este ultra priceput in toate) lucru total gresit. Sunt foarte curios cand va incerca fiecare sa-si faca treaba lui cum stie mai bine, fara a incerca sa-si bage nasul si in domeniul altuia.
Munca în echipă este capacitatea de a munci împreună pentru a realiza o idee comună. Capacitatea de a direcţiona realizările individuale spre obiectivele organizaţionale. Este sursa ce le permite oamenilor obişnuiţi să atingă rezultate neobişnuite. (Andrew Carnegie- Cel mai bogat om din lume în 1901)
In majoritate CV-urilor toata lumea are trecut la abilitati si “munca in echipa” ca de… da bine la CV, chiar daca fiecare isi are scopul personal si nu este curios de cei din jur.
A lucra in echipa pentru orice tip de proiect inseama a acorda sustinere si sprijin reciproc colegilor tai si de a trage cat mai mult pentru atingerea obiectivului comun.
Un proverb chinezesc spune: “In spatele unui om capabil se afla intotdeauna alti oameni capabili.” Oricat de mic sau mare ar fi noul tau proiect online, singur nu il poti aduce acolo unde ti-ai dorii, pentru ca nu esti atat de priceput la toate (web design, programare web, seo ). Deja e prea tarziu sa mai zici, las ca fac eu cumva, ma uit pe net dupa ceva tutoriale si ma descur si singur. Incearca munca in echipa, fa o alianta intre cei mai buni din fiecare domeniu si fixati impreuna scopul comun unde trebuie sa se ajunga.
Daca tot esti atras de top-ul proiectele de succes online ti-ai pus intrebarea daca , Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook ar fi reusit singur sa aduca succesului acestei retele sociale cu peste 400 de milioane de utilizatori, Larry Page şi Sergey Brin, fondatorii Google ar fi reusit de capul lor sa creeza motorul de cautare nr 1 din lume, dar Bill Gates , fondatorul Microsoft cum s-ar fi descurcat singur cu toata suita de produse ?
Se pare ca noul sistem de operare al celor de la Google si anume Chrome OS va fi lansat pe piata la sfarsitul anului 2010. Astfel Google intra in competitie directa cu rivalul Microsoft pe partea de sisteme de operare, unde acesta este lider cu bine cunoscutul Windows, care nu demult a lansat ultima versiune , Windows 7.
Momentan cei de la Google isi pregatesc intrarea pe piata prin semnarea unor parteneriate cu prinicipalii producatori de netbook-uri, deoarece Chrome OS va functiona initial doar pe laptop-urile de mici dimensiuni, fiind practic un sistem de operare bazat pe browser, foarte util “dependentilor de internet”. Acest nou sistem de operare va fi disponibil gratuit pentru toti utilizatori, iar producatorii de echipamente hardware vor fi primi beneficiari ai acestuita.
Alaturi de YouTube sistemul de operare Chorme OS face parte din planul de stategie pe termen lung al companiei, iar rezultatele fianciare se vor observa doar pesta cativa ani. Momentan sericiul de publicitate online constituie un venit de 97% din veniturile anuale ale companiei.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0QRO3gKj3qw[/youtube]
Se pare ca pc-urile dotate cu Chrome vor porni in sapte secunde, in timp ce google afisaza rezultate organice la cautari in mai putind e 1 secunda. Oare cand un sistem de operare se va porni intr-o secunda ?
Bing.com este motorul de cautare lansat de Microsoft la inceputul lunii iulie 2009 care in prima luna a strans o cota de 0.39%.
Bing ne aduce o cautare mai organizata, astfel avand mai multe facilitati : Explore Pane, un tool de navigare si cautare ce se afla in partea stanga, Related Searches si Quick Tabs fiind un rezumat pentru diferite categorii de rezultate provenite din cautari si nu ultimul rand Web Groups care grupeaza rezultatele in pagina si in Explore Pane. Practic Bing este mai mult un motor de decizie.
Fiind doar in stadiul beta, Bing nu are momentat toate facilitatile active. Se pare ca Bing este si cheie parteneriatului intre Microsoft si Yahoo.
Algoritmul seo pentru Bing este total diferit fata de Google, demonstart prin simplul fapt ca atunci cand se cauta acelasi termen, primim un set de rezultate diferit.
Mai departe am sa prezint principalii factori care ajuta la rank-area unui site in Bing
Momentan optimizarea pentru Bing este greoaie, datorita lipsei unei comunitati SEO in acest domeniu, fiind prezente unele speculatii privind factorii de decizie pentru acest motor de cauatre.
Backlink-uri au o importanta mai slaba, comparand primele 10 rezultate din Bing cu cele din Google se observa o oarecare egalitate pentru unele siteuri , dar cu pozitionari diferite,inca nu se stie daca atributul nofollow conteaza sau nu pentru Bing.
Link spam – chiar daca se obtin multe backlink-uri de calitate, rezultatele SERPS create de Bing nu sunt prea mult influentate.
Autoritatea siteului – o veste prooasta pentru bloggeri si pentru proprietarii de siteuri mici. Personal am observat intarzierea de indexarea a blogului in Bing, in timp blogul este indexat de Google la cateva minute dupa adaugarea unui post. Astfel Bing pune accent pe siteurile vechi sau pe cele ale unor organizatii, fiind mai siguri de informatia data de acestea.
Vechimea domeniului este mult mai importanta pentru Bing fata de Google.
Page Rank – daca Google inca acorda putina importanta PR-ului unui site in SERPS , Bing nu este atat de interesat, astfel in top 10 putand fi prezente pagini cu PR 1 mai sus decat cele cu PR 4-5.
Actualizarea informatiei – daca mai sus am spus ca Bing nu indexeaza tocami repede un blog cu articole noi, se obseva faptul ca nu pune accent pe acest element, acesta fiind mai conservator, in timp ce Google ne ajuta mult cu acesta functie.
Paginile flash sunt mult mai bine vazute de Bing, in timp ce optimizarea seo pentru Google a unui site in flash este un cosmar pentru cei in domeniu.
Avand in vedere ca Bing este nou in materie de motoare de cauatre sau ( de decizie ) si inca se afla in perioada beta nu se poate afirma cu certitudine ca acestea sunt principalele elemente seo pentru optimizarea unui site, posibil ca rezultatele afisate momentan sa fie “luate prin surprindere”.
Crezi ca Bing va revolutiona evolutia motoarelor de cautare ?
Avand o piata de peste 200 milioande de utilizatori cu toate acestea in scadere de la 47,7% la 45% Nokia este un principalul producator global de smartphone si un aliat natural al Microsoft.
Desii odata rivali Nokia si Microsoft au facut mieruci 12.08.2009 o alianta pentru a castiga din piata de telecom, acestia suferind pierderi in fata concurentilor Apple Inc cu iPhone, Research In Motion Ltd. cu BlackBerry şi nu in ultimul rand Google Android.
In viitorul apropiata noile smartphone-uri create de Nokia vor avea implementat Microsoft Office Mobile care ofera atat functia de email cat si aplicatiile Word, PowerPoint si Excel tot mai mult utilizate de catre consumatori.
Microsoft are in dezvoltare SharePoint Server, un portal destinat posesorilor de smartphone , clienti ai terminalelor cu noile tehnologii integrate.
Dupa ce in urma cu doua saptmani Microsoft a semnat un acord de alianta cu Yahoo pe o perioada de 10 ani in vederea vanzarii de publicitate in rezultatele afisate de noul motor de cauatre Bing, Google ataca aceasta alianta printr-un update major la actualul motor.
Proiectul pana acum secret cu numele de cod Caffeine va fi cu 20% mai rapid , iar rezultatele afisate vor mai mai relevante spune Google pe blogul oficial. Acesta va cuprinde un numar mult mai mare de pagini indexate, iar indexarea acesotra va fi mai rapida. Pentru majoritatea utilizatorilor nu se vor obseva aceste schimbari, dar cei din industria online sunt nevoiti sa se adapteze si sa vina cu inovatii in ceea ce priveste optimizarea web. Noua functionalitate a motorului de cautare Google poate fi testata aici : http://www2.sandbox.google.com/
In ultimul timp mai multe motoare de cautare si-au facut aparitia pe Internetul Mondial, dintre aceste se pot amintii : Scoopler, Collecta, Topsy, Crowd Eye, TweetMeme, One Riot, Yauba si Itpints.