• You are here:
  • Home »
  • google chrome os

Tag Archives for " google chrome os "

Google Chrome OS intra pe piata in 2010

Shares

Se pare ca noul sistem de operare al celor de la Google si anume Chrome OS va fi lansat pe piata la sfarsitul anului 2010. Astfel Google intra in competitie directa cu rivalul Microsoft pe partea de sisteme de operare, unde acesta este lider cu bine cunoscutul Windows, care nu demult a lansat ultima versiune , Windows 7.

Momentan cei de la Google isi pregatesc intrarea pe piata prin semnarea unor parteneriate cu prinicipalii producatori de netbook-uri, deoarece Chrome OS va functiona initial doar pe laptop-urile de mici dimensiuni, fiind practic un sistem de operare bazat pe browser, foarte util “dependentilor de internet”. Acest nou sistem de operare va fi disponibil gratuit pentru toti utilizatori, iar producatorii de echipamente hardware vor fi primi beneficiari ai acestuita.

Alaturi de YouTube sistemul de operare Chorme OS face parte din planul de stategie pe termen lung al companiei, iar rezultatele fianciare se vor observa doar pesta cativa ani. Momentan sericiul de publicitate online constituie un venit de 97% din veniturile anuale ale companiei.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0QRO3gKj3qw[/youtube]

Se pare ca pc-urile dotate cu Chrome vor porni in sapte secunde, in timp ce google afisaza rezultate organice la cautari in mai putind e 1 secunda. Oare cand un sistem de operare se va porni intr-o secunda ?