Tag Archives for " gazduire web "

Gazduire web si concursuri SEO

Shares

Cand am vorbit despre SEO si despre cum faci o campanie de link building nu am mentionat si treaba cu , concursurile seo – o buna metoda de a obtine link-uri de calitate spre pagina ta.

In zilele de azi e tot mai greu sa te lansezi pe o piata tot mai aglomerata pe zi ce trece, asa ca tot mai multe firme apeleaza la fel si fel de campanii de promovare printre care si concursurile premiate cu servicii / produse de portofoliul lor.

La un astfel de concurs a apelat si eGazduireWeb , firma care ofera servicii de gazduire web , astfel in decembrie 2009 , a lansat un concurs pentru bloggeri , premiile constand intr-un domeniu .ro , un domeniu .com, .net, .eu si gazduire web gratuita timp de 6 luni. Se pare ca acest concurs a avut succes incat acuma administratorul firmei te trimite la concertul AC/DC printr-un nou concurs, unde premil este un bilet la concertul trupei AC/DC din 16 mai 2010.

Se stie faptul ca promovarea prin articole pe bloguri este foarte eficienta (continutul blogurilor fiind foarte bine vazut si indexat de catre Google), atat pentru crearea brandului cat si pentru motoarele de cautare.

Multi considera ca acest tip de concursuri reprezinta black hat seo , tu ce parere ai ?

Cum gasim un hosting bun

Shares

web_hostingSa vedem cum gasim un furnizor bun pentru serviciile de gazduire web. Cand alegem o firma de hosting este foarte important ca serverele respective sa fie in tara pentru care se adreseaza pagina ta, asa ca daca ai un domeniu.ro, avand continut in romana si special creat pentru utilizatorii din Romania, este foarte important ca serverul sa se afle intr-un data center de pe meleagurile noastre, de preferat in Bucuresti.

Indiferent ca ai un simplu blog, site de prezentare sau un portal, serviciul de hosting trebuie sa-ti ofere un up time garantat de minim 99% (cine garanteaza up time 100% minte), serviciu de email, acces ftp, suport php & mysql,  panou de control (de preferat cpanel) si foarte important suport tehnic pe cat posibil telefonic plus alte servicii care de obicei sunt prezentate pe paginile funizorilor.
Daca ai un domeniu propriu pentru noul tau site, niciodata sa nu cauti hosting gratuit, asta daca vrei sa ai un site curat, lipsit de reclame obligatorii, sa ai un suport bun unde sa poti face reclamatii in caz ca serverul este cazut.

Acces FTP

Accesul la FTP permite adaugarea fisierelor tale pe server prin diferite softuri special create.  Se poate crea acces FTP mai multor utilizatori in directoare special create pentru fiecare cu acces separat.  Majoritatea serviciilor de gazduire web gratuite nu ofera aceasta posibilitate, fisierele putand fi incarcate pe server doar prin aplicatiile lor.

Panoul de control

CPanel este cel mai utilizat panou de control, instalat fiind pe majoritatea serverelor. Gestionarea conturilor de email, a bazelor de date mysql, a fisierelor, generarea de backup, analiza traficului pe site sunt numai o parte din functionalitatile oferite de cpanel.

Suportul tehnic

Este printre cele mai importante servicii de catre trebuie tinut cont. Cum gasim o firma cu suport tehnic bun ? Cel mai important lucru pentru orice furnizor de astfel de servicii este afisarea numerelor de telefon pentru suport si eventual un orar daca este cazul. Daca pe site-ul furnizorului tau de servicii de hosting lipsesc numerele de telefon, sau acestea nu sunt tocmai la vedere, este foarte clar ca acel furnizor nu doreste sa fie deranjat cu problemele tale.

Web hosting gratuit VS web hosting platit

Ce pretentii poti emite cand folosesti un serviciu gratuit ? Ai pretentii la un suport tehnic bun prin telefon ? Sa zici merci daca dupa 3-5 zile primesti raspuns la email-ul trimis. Ai pretentii la performanta si uptime garantat ? E foarte clar ca “bunul Samaritean” are un mic si vechi calculator in casa care sta pe post de server.

Daca tot nu vrei sa investeti mult in atfel de servici alege macar un server in SUA sau India, unde consturile legate de gazduirea web sunt minime, iar serviciile sunt chiar bune. Repet , pentru un proiect in limba romana se recomanda un server in Romania.

Pentru a gasi un furnizor bun de servicii in Romania, este foarte simpu sa cauti pe google, vizitezi cateva site-uri, verifici serviciile si preturile, pe urma cauti review despre aceste firme prin bloguri sau forum-uri, pentru a-ti face o parere cat mai clara.

HP Data Center

Shares

HP – prezinta solutiile lor pentru data center. Daca esti cu adevarat interesat de calitatea serviciilor de gazduire web, poti urmari aceasta prezentare.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WFp-V_WRHxQ[/youtube]

Ce parere ai? Furnizorul tau de hosting cum te asigura in caz de dezastre ?