Tag Archives for " firme "

loc-de-munca

De Ce Nu Angajeaza Firmele Tinerii Absolventi

Shares

Acest articol nu se adreseaza tuturor aboslventilor de facultati , ci doar la o parte dintre acestia, care se cunosc ei destul de bine sau chiar se pot regasii in cele spuse mai jos.

Anual mii de tineri absolventi ai facultatilor din Romania isi cauta locuri de munca in diferite zone de activitate, de obicei fiind vizate locurile de munca cel mai bine platite.

Asa e, multi nu fac o facultate sau diferite studii nu doar pentru ca le place sau sunt atrasi de acea zona, ci pentru ca “se castiga bine in domeniu “. E bine fara a fi atras de anumite lucruri oricat de mult te straduri “doar de dragul banilor” niciodata nu poti ajunge cel mai bun.

Mai nou cautarea unui loc de munca este o adevarata aventura prin jungla, unde in final doar cei mai buni isi gasesc un  loc. Incet incet se termina si in Romania cu locurile de munca primite prin nepotisme. Sunt prea multi incopententi in posturi bine platite, prea multi care doar stau la lucru, fara a depune nici cel mai mic efort (dovada o pot face si multe statistici de trafic online pe site-urile de divertisment din timpul orelor de munca )

Citeste mai mult

Coruptie in online

Shares

Se pare ca tot mai multe firme mari si institutii de stat  incep activitatea pe internet sau isi refac paginile web invechite. Pentru acest “important proces de dezvoltare”  se apeleaza prin licitatie la diferite firme mai mult sau mai putin specializate in servicii web .

Personal sunt foarte dezamagit cand dupa o licitatie se trimit in cele mai fericite cazuri lista participantilor in ordinea punctelor acordate de “clientul important” si se observa participarea unor firme no name sau firme de publicitate noi infintate care nici site de prezentare nu au, dar nici habar de serviciile legate de web design. Nepotismul este inca in floare la romani, aceste firme apartinand copiilor sau nepotilor din cadrul firmei / institutiei, astfel se intampla sa  mai arunci un ochi din curiozitate pe proiectul la care ai licitat observi ca nimic din ce s-a cerut pe fisa de licitatie nu este prezentat in proiectul online finalizat de firma castigatoare. Pretul prea mare sau neadaptarea la cerintele clientului fiind principalele “motive” a refuzului pentru o eventuala colaborare.

Inca in Romania multa lume uita ca serviciile de calitate se platesc ori cele ieftine sunt facute pe masura ( sa dureze pana se cheltuie bani primiti ).

Google Wave – socializarea mondiala

Shares

Google Wave – este cea mai asteptata aplicatie online, oferita din partea lu google inc. care s-ar putea lansat la sfarsitul acestui an. Creeata de catre fondatorii Google Maps aplicatia v-a revolutiona internetul.

Ce este Google Wave?

Pornind de la functia clasica de email (gmail) care ar fi depasita , mesageria instant (yahoo mess) fiind incomplect , plus multe alte functii mai mult sau mai putin revolutionare Google v-a reusii sa creeze instrumentul ideal pentru comunicare si socializare online, util atat utilizatorilor individuali , cat si firmelor mici sau chiar companiilor mari. Fiind un program open-source Google Wave permite programatorilor sa dezvolte noi aplicatii sau sa le implementeze pe cele existente in site-urile sau blogurile personale, sursele pentru API fiind disponibile aici : http://code.google.com/intl/ro-RO/apis/wave/ , iar protocolul wave este aici : http://www.waveprotocol.org/ . Momentan aplicatie este disponibile spre testare doar catorva programatori bine alesi de echipa google.

All in one – wave va cuprinde toate functiile utilizate frecvent de catre internauti ( email, chat, foto/video sharing, mini bloging, socializare ). Utilizand Google Wave se poate lucra in comun la diferite proiecte , se pot edita documente, poze de catre 2 sau mai multe persoane in timp real, acesta fiind punctul forte al aplicatiei (comunicarea in timp real) . Astfel emailurile trimise se pot edita oricand, mesajele chiar daca sunt mai vechi pot fi comentate si de catre noii participanti la discutie. Vor fi prezenta functii noi precum traducerea in timp real si corectarea greselilor de ortografie, astfel desii purtam o conversatie cu o persoana din Franta care nu stie lb romana, acestuia ii se va afisa textul scris corent in limba dorita.

Daca te plictisesti in urmatoarele 80 min si vrei sa aflii mai multe despre Google Wave poti urmarii filmul de prezentare :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v_UyVmITiYQ[/youtube]