Tag Archives for " cupoane google "

google-adwords

Cupoanele AdWords si noile start-up-uri

La inceputul anului 2010 Google a incercat sa reporneasca activitatea de promovare online prin serviciul Adwords. Prin acest serviciu utilizatorii pot beneficia de publicitate online masurata prin PPC (pay per click), mai precis, platesti doar ce primesti. In lunile ianuarie si februarie majoritatea posesorilor de conturi google au primit cupoane de reducere Google AdWords cu valaore de 150 sau 280 lei.

Multi au testat cu emotie acest serviciu, alti au vazut un succes dupa utilizarea acestuia, dar ca si in fiecare padure noua apar repede si “uscaturile” in cazul de fata cei care au incercat sa vanda aceste cupoane sau sa profite de slaba educarea a publicului pentru mediul online. Trebuie stiut faptul ca aceste cupoane sunt valabile numai pentru conturile noi create si se pot folosi numai o singura data.

vand cupon adwords

Aceasta cuponiada de la Google AdWords a generat si noi idei de start-up in domeniul marketingului online , mai precis peste noapte, precum ciupercile dupa ploaie au aparut si firmele “specialeizate in domeniu” care ofera solutii de promovare prin serviciul de publicitate online AdWords. Majoritatea cer comisioane fara a da acces clientilor la eventualele statistici si rapoarte.

Cum se face? Se iau cateva mii / zeci de mii de adrese de email, se fac 2-3 site-uri / bloguri pe subodmenii gratuite unde “expertii” explica cum garanteaza ei cele mai mari vanzari si cele mai bune pozitii in google si se trimit ofertele (SPAM).  A fost greu ?

Grav este faptul ca sunt multe firme, agentii de turism chiar si magazine oline care cad in plasa acestor  noi “experti” in internet marketing (SEM). Sfatul meu ar fi ca cei ce primesc astfel de oferte sa nu le dea crezare , sa nu fie tensati de garantia succesului promis de acestia si sa nu fie atrasi de cele mai mici preturi legate de serviciile online. Niciodata o firma serioasa din domeniu nu va promite marea cu sarea si nu va garanta alte rezultate ce nu depind de ei, inafara de garantia unui produs final reusit.

In acest domeniu domeniu o firma poate garanta un web design original, texte si informatii autentice fara copy-paste de la concurenta, un site curat , bine optimizat atat din punct de vedere al incarcarii cat si optimizat pentru motoarele de cautare, practic o firma poate garanta petru ce face.

Nici o firma nu poate garanta locul 1 in google sau pozitii de top, asta din simplu fapt ca google nu este a lor, dar la aceste rezultate se poate ajunge cu multa munca si investitie financiara.

Efectul acestei cuponiade se va simti  si in castigurile generate prin Google Adsense.

Tu cand ai de gand sa folosesti Google AdWords si cum ?