Tag Archives for " comert online "

black friday 2014

BLACK FRIDAY 2014 – Vanzari Record

Shares

Cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca de vanzari online au fost invitati intr-o editie speciala a emisiunii iLikeIT, pentru a discuta despre unul dintre cele mai asteptate evenimente: BLACK FRIDAY 2014.

 

Invitatii acestei editii speciale au fost:

  • Iulian Stanciu: emag.ro
  •  Cristina Popa: fashiondays.ro
  •  Marian Alecsiu: f64.ro
  •  Mihai Cune: autovit.ro
  •  Dan Vidrascu: elefant.ro
  •  Catalin Florea: watchshop.ro
  •  Radu Andrei: gpec.ro

Citeste mai mult

facebook ecommerce

Social media in comertul online


Cand vorbim de social media, multe ganduri se indreapta spre Facebook – fenomenul anului in Romania unde numarul utilizatorilor a ajuns in jur de 4 milioane, iar la nivel mondial reteaua a depasit 800 de milioane de utilizatori. Tot in 2011 personal am observat miscari mari in piata de comert online din Romania, unde numarul magazinelor online este intr-o continua crestere, vanzarile acestora sunt la fel in crestere, semn ca romanii au inceput sa capete incredere in acest timp de comert.Acum Facebook a devenit o importanta sursa de trafic pentru foarte multe magazine online, in specil pentru magazinele care vand produse pentru femei. In Google Analytics putem obseva ca vizitatorii ajuns in magazine din retelele sociale au un alt comportament si o alta rata de conversie fata de cei proveniti din motoarele de cautare.

Citeste mai mult

emag in cifre

Shares

emag

emag.ro este cel mai mare si cel mai cunoscut magazin online din Romania. Mai jos sunt prezentate principelale statistici.

– 80.000 utilizatori zilnic;

– 700.000 vizitatori unici lunar, 1.000.000 vizitatori in sezon plin;

– 1.700 apeluri telefonice (comenzi si altele) zilnic;

– 2.000 comenzi zilnic;

– 40.000 vizitatori in showroom lunar;

– 25% din comenzi sunt livrate fara interventie umana;

– 1 singur om monitorizeaza stocurile si actualizeaza promotiile pe fiecare categorie;

comertul online in 2008

Shares

Comertul online a ajuns la maturitate in adevaratul sens al cuvantului, avand sectoare bine definite in prezent. In ciuda crizei economice mondiale, e-commerce-ul pare relativ imun la situatia actuala, date fiind preturile atractive si competitivitatea cu care opereaza retailerii pe piata internationala, astfel 26 de milioane euro procesate in comertul electronic romanesc doar in prima jumatate a anului 2008.
Cresterea anuntata anul trecut este pusa pe seama maririi numarului de utilizatori de Internet, care a depasit 8 milioane in 2007.
Pasionatii de cumparaturi online achizitioneaza in mare parte produse IT (laptopuri, aparate foto-video, monitoare LCD). Pe locul doi în preferintele lor se situeaza biletele de avion, incepand sa se vanda si pachetele turistice.