• You are here:
  • Home »
  • comert electronic

Tag Archives for " comert electronic "

facebook ecommerce

Social media in comertul online


Cand vorbim de social media, multe ganduri se indreapta spre Facebook – fenomenul anului in Romania unde numarul utilizatorilor a ajuns in jur de 4 milioane, iar la nivel mondial reteaua a depasit 800 de milioane de utilizatori. Tot in 2011 personal am observat miscari mari in piata de comert online din Romania, unde numarul magazinelor online este intr-o continua crestere, vanzarile acestora sunt la fel in crestere, semn ca romanii au inceput sa capete incredere in acest timp de comert.Acum Facebook a devenit o importanta sursa de trafic pentru foarte multe magazine online, in specil pentru magazinele care vand produse pentru femei. In Google Analytics putem obseva ca vizitatorii ajuns in magazine din retelele sociale au un alt comportament si o alta rata de conversie fata de cei proveniti din motoarele de cautare.

Citeste mai mult

anpc

ANPC si Comertul Electronic din Romania

Shares

Se pare ca a trecut ceva timp decand legea data de ANPC obliga toate magazinele online sa posteze un link spre aceasta autoritate (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului)  .

Legea din  monitorul oficial 164/15.03.2010, ordinul 72/2010 scrie asa:

” Art. 2. – Toţi operatorii economici care administrează site-uri de vânzări, preluare comenzi on-line şi/sau publicitate la produse şi/sau servicii, la serviciile turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, inclusiv e-commerce (comerţ electronic), sunt obligaţi să prezinte pe prima pagină a site-ului (home page) un link vizibil către adresa oficială de web a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (www.anpc.gov.ro), denumit PROTECŢIA CONSUMATORILOR – A.N.P.C ”

Citeste mai mult

silkmart-e-commerce

Silkmart – Solutii Pentru Magazine Online

Avand in vedere dezvoltarea continua a comertului online suntem pe ultima suta de metri cu lansarea ultimului produs al firmei SilkWeb si anume Silkmart – aplicatia pentru magazine online . Siteul este finalizat in promportie de 90% , urmand a definitiva unele texte,  iconurile pentru module cu explicatii si pachete de baza.

Pentru ce si pentru cine ?

Am dorit sa dezvoltam un site simplu de utilizat pentru orice posibil client al unui magazin online, dar in acelasi timp util, astfel incat vizitatorii interesati de acest serviciu sa-si poata configura usor magazinul dorit cu modulele prezentate de noi. Fiecare modul urmeaza a fi personalizat printr-un icon propriu si o scurta descriere pe intelesul tuturor. Se poate observa ca fiecare actiune din site este explicate printr-o propozitie sus in top. Momentan in prima pagina sunt prezente 3 pachete de baza, pe care clientul le poate modifica dupa necesitatile fiecaruia.

Ne dorim sa oferim cele mai bune solutii pentru magazinele online, astfel in limita timpului disponibil sau la cererea clientilor vom dezvolta periodic noi module de functionlitate a magazinelor virtuale create pe platforma proprie Silkmart, iar informatii despre aceste module pe blogul firmei SilkWeb in categoria comert online.

Idei noi si sugestii legate de aceasta aplicatie sunt mai mult decat binevenite.

[poll id=”7″]

vanzari online

Shares

Comertul electronic ia amploare tot mai mult in Romania . In ciuda crizei mondiale vanzarile online nu au de suferit , din contra sumele cheltuite online cresc in raport cu anul trecut aceeasi perioada.

Implementarile de procesatoare de plati online sunt tot mai frecvent intalnite in ultima perioada, asta pentru ca proprietarii magazinelor virtuale sa satisfaca mai rapid nevoile clientilor. Plata online cu cardul bancar este ce-a mai raspundita forma, urmand paypal si microplatitle prin SMS.

Din propria experienta pot spune ca suma vanzarilor online alea clientilor  (proprietari de magazine virtuale ) ale firmei SilkWeb au depasit suma de 50.000 eur in mai putin de 1 an. SilkMart este viitorul proiect al firmei special dedicat magazinelor virtuale si a comertului online

e-commerce in 2009

Shares

in 2008 comertul online a crescut cu 53% fata de 2007 ajungand astfel la valoarea de 53.1 milioane euro si un numar de 652.000 de tranzactii cu cardul.

2009 va fi un an decisiv pentru afacerile online, v-or ramane doar cei mai buni , deversifecand-use astfel gama serviciilor si produselor vandute. piata IT fiind deja supra saturata, creand astfel un atu pentru vanzarile de haine, adidasi, parfumuri etc.

un site bine facut cu o promovare web adecvata nu are cum sa nu aduca profit posesorului. ofer consultanta seo in acest sens.