Tag Archives for " cod web "

Codul de conduita online propus de IAB Romania

Shares

IAB Romania doreste sa introduca o vigneta pe site-urile din tara noastra. Aceasta vigneta fiind o marca de încredere pentru site-uri nu este un demers poliţienesc, nu garantează nimic, ci este un instrument de business care formalizează o autodeclaraţie a unui website, care se vrea diferenţiat şi care îşi asumă un cod de conduită.

Costul unei astfel de vignete variaza intre 44 si 151 euro anual pentru fiecare site, facand divada ca site-ul respectiv este alineat la codul de reglementare in mediul online . Pe viitor este posibil ca sa dispara perceptia gresita a multor utilizatori ai internetului cum, ca in acest mediu de comunicare / informare nu ar fi regului.

Aceste reguli au fost puse la punct de catre IAB Romania si oficili ai retelei de site-uri LegalNet.  Prin institutiile sale precum : Autoritatea Pentru Protectia Consumatorilor sau Autoritatea Nationala de Supraveghere a Preluarii Datelor cu Caracter Persona, statul si-a dat acordul pentru aceste regului legate de internetul romanesc.

Vigneta “Website Certifica IAB Romania” va aparea in circa 2 saptamani pe primele site-uri, conform lui Ionut Oprea.