Tag Archives for " android "

Microsoft se aliaza cu Nokia pentru piata de telecom

Shares

microsoft-nokiaAvand o piata de peste 200 milioande de utilizatori cu toate acestea in scadere de la 47,7% la 45% Nokia este un principalul producator global de smartphone si un aliat natural al Microsoft.

Desii odata rivali Nokia si Microsoft au facut mieruci 12.08.2009 o alianta pentru a castiga din piata de telecom, acestia suferind pierderi in fata concurentilor Apple Inc cu iPhone, Research In Motion Ltd. cu BlackBerry şi nu in ultimul rand Google Android.

In viitorul apropiata noile smartphone-uri create de Nokia vor avea implementat Microsoft Office Mobile care ofera atat functia de email cat si aplicatiile Word, PowerPoint si Excel tot mai mult utilizate de catre consumatori.

Microsoft are in dezvoltare SharePoint Server, un portal destinat posesorilor de smartphone , clienti ai terminalelor cu noile tehnologii integrate.

Google Chrome OS

Shares

De la lansarea noului browser Google Chrome , peste 30 de milioane de utilizatori au ales sa-l foloseasca fiind mult mai rapid avand si functia de cautare directa din adress bar. Aseara pe blogul oficial Google Inc a anuntat ca vor lansa propriul sistem de operare Google Chrome OS bazat pe Linux, fara sa aiba vreo legatura cu Android – sistemul de operare pentru telefoane mobile

Acest nou sistem de operare care va iesi pe piata abia in a 2-a jumatate a anului 2010 se va adresa in general celor care isi petre mare parte din timp pe internet, Google orientandu-se  spre piata de notebook-uri pentru implementarea sistemului Google Chrome OS. La inceput multe functii alea unui sistem de operare normal vor fi limitate , acest sistem fiind adresat doar mediului online. Fiind un sistem de operare open source, nu cred ca ii va fi foarte greu sa prinda aripi pe internet, noi aplicatii putand fi scrise de oricine. Chrome OS va fi un sistem de mici dimensiuni cu o incarcare rapida si interfata prietenoasa simplista lipsita de efecte 3D.

Google anunta ca Google Chrome OS va fi o extensie naturala a lui Google Chrome, astfel browser-ul va fi sistemul de operare sau invers, sistemul de operare va deveni un mare browser web care isi va extinde tentaculele si functiile spre online.

Utilizand Google Gears o parte din munca cu noul sistem se va putea face si offline, ne fiind dependent de o permanenta legatura la internet.