Tag Archives for " afaceri "

failed startup

Web design : arta sau afaceri

Shares

Pentru a fi la curent cu tot ce misca in internetul Romanesc pe langa ca sunt abonat prin RSS la peste 150 de bloguri de pe nisa online, site-uri de stiri din domeniu, urmaresc conturile de  twitter a celor mai activi membri din industrie, ma ocup si de cele 5 directoare web ale firmei. Am observat ca tot mai multa lume de la firme de media si publicitate clasica la micii  artisti incep/incearca sa ofere servicii de web design.

Un lucru il stiu toti si pe asta se bazeaza: “internetul este viitorul” asa ca hai sa-i dam bataie :). Indiferent ca stiu sau nu cum sta treaba in online ei incearca marea cu sarea.

Cum sta treaba ? Cine strica piata si dece ?

Ai o agentie de publicitate de o perioada buna de vreme care din cauza crizei merge tot mai prost, asa ca te hotarasti ca in serviciile tale sa introduci ca “bonus” un site web, doar il sti pe baiatu lu’ vecinu de la 2 care sta toata ziua pe internet si te ajuta el sa faci repede un site, ce poate fi asa de greu. Zis si facut : se pun toti la cautat pe net teplaturi gratuite sau cei mai “avansati” se folosesc de scripturi open source, astfel folosind aceste mijloace moderne isi permit sa treaca in ofertele lor : “Ai un site in 24 de ore !” la preturi de 2 bani.

Artistii din online. Tot mai multi maestrii in ale graficii traditionale sau a picturilor clasice isi incearca norocul pe internet oferind si ei servicii de web design, doar au terminat o scoala de arte nu ? Ei bine acestia au uitat sa faca diferenta intre arta grafica si designul web.

Daca o persoana care inafara de messenger si hi5 nu are nici o alta tangenta cu internetul si incepe sa ofere servicii in domeniu trezit de visul de a devenii milionar pe internet sau un altul al carui treaba era sa vanda reclame in pliante sau spatii publicitare in anumite ziare locale si acuma face pagini wev, unde or sa ajunga serviciile online ?  Mai nou toti produc web, chiar si marii investitori din offline vor sa ofere servicii web. Astfel mergand lucrurile in cativa ani vom avea o piata supra saturata (spamata) de cei in domeniu care or sa lucreze aproape gratis 🙂

Lipsa de experienta a celor noi intrati in aceasta afacere cu internetul la preturi imposibil de mici trag piata in jos. O adevarata firma de web design are in spate persoane specializate pe mai multe domenii : design web, programare, vanzari, seo.  Acesti oameni isi cunosc bine meseria si o fac cum trebuie, iar pentru aceasta trebuie platiti ca atare. Cu o experienta de mai multi ani in domeniu si oameni priceputi in ceea ce fac firmele ce ofera servicii web chiar fac treaba sa mearga in online-ul din Romania, stiu cum se comporta utilizatorii pe site-uri, ce cauta, ce vor sa gaseasca, unde sa fie informatia respectiva si chiar cum acesti simpli vizitatori a unui site pot fi transformati in clienti.

De retinut: internetul este o afacere, nu e nici arta nici pasiune.

Pot oare tineri artisti sau managerii agentiilor de publicitate clasice sa ofere servicii web in adevaratul sens al cuvantului ?

[poll id=”5″]

promovarea afacerii

Shares

Orice start-up trebuie promovat cat mai eficient. Fara promovare nu ai clienti, nu ai clienti nu faci bani, nu faci afaceri.

Bugetul unei firme mici este limitat la inceput si trebuie folosit cat mai eficient, de aceea sugerez creearea unei pagini web si promovarea acesteie pe motoarele de cautare. Dece asa ? Pentru ca sa ajunga la tine doar cei interesati de serviciile/produsele tale – ei cauta – te gasesc – te contacteaza – tu vinzi / prestezi

Promovare se poate face si in media ( ziare, radio tv ) dar ce se intampla? Preturile sunt mult prea mari pentru o firma aflata la inceput de drum, astfel de companii fiind indicate pentru imagine doar.( vezi firmele mari consacrate )

Promovarea prin pliante / fluturasi – mai putin constisitoare decat media, dar ce se intampla? Se fac 15-20.000 de fluturasi minim si se impart aiurea pe strada, ei cati dintre cei care au primit ( cu forta ) aceste biletele sunt interesati de serviciile / produsele dumneavoastra?

Promovare afacerii dvs. trebuie sa fie cat mai eficienta, iar bani trebuie invesiti inteligent in acest scop. Oferim consultanta seo , servicii de web design , gazduire web si optimizare site .

salutare

Shares

acesta este blog-ul meu personal

o sa abordez subiecte cum ar fii: internet marketing, metode de promovare web, informatii despre afacerile online si curiozitati seo