Tag Archives for " adwords "

Google introduce click to call

Shares

Google face pasi tot mai mari in dezvoltarea serviciilor de publicitate pe telefoanele mobile.

Ultima optine in acest sens ar fi integrarea numerelor de telefon in reclame adwords cu posibilitatea de a suna direct la acel numar de pe telefonul mobil (click to call).

Aici se poate vedea o scurta prezentare a celor spuse mai sus.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A-YfV2ZuJkc&feature=player_embedded[/youtube]

Crezi ca reclamele pe telefoanele mobile reprezinta viitorul industriei din publicitatea online?

google adsense

Dezamagiti de Google AdSense ?

Shares

Cu totii stim ca Google AdSense este programul oferit de Google prin care orice webmaster poate castiga bani din propriul site de pe urma afisarii unor reclame platite de catre clientii Google prin serviciul AdWords . Utilizand AdWords clientii pot opta pentru afisarea reclamelor in diferite site-uri din reteaua Google, sa-si aleaga anumite site-uri unde acestea sa apara sau in rezultatele cautarilor. Astfel Google permite afisarea reclamelor de timp  text, bannere poze, flash, filmulete video. Despre cand e bine sa folosim google adwords am mai vorbit.

Asadar prin serviciul AdSense google ii rasplateste pe cei care afisaze reclamele in paginile lor. Mai nou tot mai multi webmasteri fac site-uri (MFA – made for adsense ) numai pentru a face bani din AdSense, dar tot in aceasta perioada toti se plang pentru ca veniturilor lor au scazut considerabil.

Cine este de vina ?

In primul rand criza economica, care ne-a afectat pe toti, chiar si pe cei mai mari clienti de publicitate prin Google AdWords, care acum investesc mai putini bani in reclamele online . Si in al 2-lea rand proprietarii de site-uri care mizeaza doar pe aceasta sursa de castig cu un efort minim. Dece spun asta ? Foarte simplu, cu totii vrem sa muncim cat mai putin si sa generam un castig cat mai mare ( ceea ce este si normal ) . Tot mai multe sunt site-urile cu , continut generat de catre utilizatori, ( asta pentru ca proprietarul sa lucreze mai putin). Un simplu exemplu : un simplu user care ofera continut , pentru a promova un produs, un site sau un serviciu, cat de mult stie sau cat poate sa genereze continut unic pentru fiecare site in parte unde acesta posteaza. Cand doresti sa-ti postezi un anunt pe mai multe pagini care permit adaugarea de anunturi gratuite, sigur nu schimbi continutul acestui anunt, asadar acesta o sa apara la fel pe toate site-urile unde s-a adaugat. Daca tot vorbim de seo stim ca acest lucru este considerat continut duplicat, fapt penalizat de care motoarele de cautare, asa ca site-urile respective nu vor genera un trafic prea mare, in ciuda asteptatilor, iar fara un trafic mare nu faci bani din AdSense.

Calitatea continutului : daca acelasi continut se afla pe mai multe site-uri , acesta nu mai poate fi considerat de calitate, ideal ar fi ca fiecare pagina sa aiba un continut unic si original. Astfel Google va afisa si reclame mai bine platite iar veniturile ar creste simtitor. Azi sunt prea putini cei dormici sa creeze continut original si prea multi cei care abia asteapta sa-l “imprumute” . A nu se uita , ca pe internet nu se fac bani usor asa cum crede lumea, in acest mediu se munceste, poate mai mult decat in offline, pentru ca aici lucrurile se misca mult mai repede si trebuie sa stim in permanenta ce e de facut. Metodele care azi functioneaza in anumite cazuri ( de promovare web spre exeplu ) maine nu mai functioneaza si asa mai departe.

Pentru a avea succes trebuie munca multa, creativitate si nu in ultimul timp investitii mai mici sau mai mari. Daca toti asteptam sa lucreze altii pentru noi, atat pentru a genera continut bun cat si pentru anumite scripturi pentru a le folosi la site-uri, noi dece avem pretentia de a castiga bani din acestea, doar pe internet totul e gratis.

Ce e de facut ?

In primul rand nu mai are rost sa cauti formula magica de a afla succesul in online pentru ca aceasta nu exista. Cei care au succes si l-au creat singuri sau in echipa :).  CREAZA mereu continut unic si de calitate , optimizeaza-l si pe urma promoveaza , promoveaza , promoveaza !!! Daca vrei sa faci bani din adsense este inutil sa pornesti deodata 10 site-uri pe acelasi script doar de dragul banilor, la inceput ai chef si vointa de munca, dar pe zi ce trece acestea trec, iar cand vezi ca nu merge treaba dupa asteptari nu mai ai nici o tragere de inima sa mai muncesti.

Tutorialele si lectiile de pe bloguri despre Google AdSense te ajuta si ele destul de mult, dar numai atunci sti exact ce e de facut cand pui in practica tot ce sti si vezi unde gresesti. Incepe cu un mic proiect, un site sau un blog pe o nisa care crezi ca o poti stapani, vezi cum te descurci si cand te simti capabil de mai mult, demareaza noi proiecte.

google-adwords

Cand Folosim Google AdWords

Google AdWords este serviciul de publicitate online oferit de Google pe motoroul de cautare sau in site-urile partenere. Astefel ai posibilitatea de a cumpara publicitate in spatiile de returnare a rezultatelor unei cautari pe motorul de cautare sau pe anumite site-uri care publica anunturi platite de google, in ambele cazuri costul fiind per clik ( pcp ), fiind nevoit sa platesti o suma stabilita de tine doar pentru reclamele convertite in vizitatori pe pagina ta.

Pentru a utiliza acest serviciu avem nevoie de a creea un cont adwords , pe urma se stabilesc principalele cuvinte cheie pentru campania dorita si costurile maxime pentru fiecare click. Google nu impune o suma minima de cont pentru convinte, lasand tot in seama utilizatorului, dar aceasta suma va contribuii la afisarea reclamelor in site, astfel pentru cuvintele cumparate la cu o suma mica reclamele se vor afisa in josul pagini sau mai rar in campania stabilita de aici si vorba veche ( dai un ban dar stai in fata ) . Dupa stabiliarea cuvintelor de interes si constul acestora trebuie stabilita tara si limba in care sa apara reclamele dorite. Lungimea titlului unui anunt publicitar google este de maxim 25 de caractere, iar textul anuntului din doua randuri a cate 35 de caractere fiecare. Deasemenea google permite incarcarea bannerelor jpg sau gif, precum a a fisiereleo rich media flash sau filmulete avi. Ultimele studii efectuate de catre google spun ca bannerele mari sunt cele mai accesate.

Serviciul Adwords se poate folosii la inceput pentru lansarea unui site , iar pe urma pentru a-ti promova repede promotiile si discounturile pentru serviciile sau produsele tale, aceste capmanii putand fi oprite oricand la sfarsitul promotiei sau la un anumit interval orar. Spre deosebire de serviciile seo ofera rezultate in timp, reclamele adwords au efect imediat Foarte important este ca link-ul din reclama  sa ofere vizitatorului exact informatia pentru care acesta l-a accesat, acest lucru ducand la o cresterea a conversiei vizitatorului in client.

Daca te-ai hotarat sa folosesti o campanie de publicitate online prin google adwords si ti-ai stabilit toti pasii ( cuvinte cheie, preturi, mesajul transmis prin texte sau bannere) nu uita sa verifici link-ul. Foarte multe campanii pcp au esuat datorita acestor mici probleme, astfel bani investiti au fost “aruncati pe fereastra”

lansarea unui site

Avem un site gata de lansare. Ce facem ? Ce modalitati folosim ?

In primul rand avem nevoie de consultanta seo pentru a stabili target-ul acestui site, cuvintele cheie relevante pentru aceasta afacere online si optimizarea site-ului folosind aceste cuvinte. Mai departe…. este cunoscut faptul ca un site nou nu apare repede in fata pe motoarele de cautare ex : google de aceea recomand o scurta campanie adwords pentru a creea un mic “buzz” , intre timp derulundu-se campania de promovare web pentru a obtine rezultate SEO organice. Statisticile arata ca 70% din clic-uri vin din cautarile organice, restul de 30% fiind cele platite ( CPC ).

Recomand campaniile CPC la momentul lansarii unui site, la promovarea unor produse sau de sarbatorii. Aceste campanii au rezultate imediate si pe o perioada scurta, in timp ce optimizarea SEO intretinuta are o valoare mult mai mare si durata cu bugete reduse.