Leave a Comment:
11 comments
La un asemenea articol ma asteptam la cel putin 100 de comentarii. Dar ce sa vezi …:)
Poate ai suparat prea multa lume.
Iti dau si eu dreptate. Stiu mai multe site-uri care procedeaza in felul acesta, insa nu vreau sa dau nume ca nu are rost. Am citit cateva comentarii pe Searchengineland destul de interesante despre previziuni legate de linkbuilding in 2014. Se speculeaza ca un singur link bun poate aduce o valoare mai mare in comparatie cu 100.000 de link-uri de slaba calitate. Problema e ca in momentul de fata nu poti vinde unei companii o astfel de strategie, din cauza aceasta companiile imping bloggeri spre crearea de continut “pe banda” care ulterior poate sa ajunga sa-i penalizeze
ReplyMai sunt cei care semnalizeaza advertorialele fie cu semnul (p) fie le pun intr-o categorie numita “Advertoriale” sau care pun link-uri doar catre site-uri comerciale. Este normal sa ai link-uri in articole dar poti sa publici articole si cu link-uri catre o stire populare de pe un cotidian important
ReplySalut Cosmin,
Nu prea am obiceiul sa las comentarii, dar este un subiect interesant. Eu zic asa (nu baga in seama persoana a doua din comentariu, nu te “targetez” pe tine π ):
– Google iubeste afiliatii. Fara afiliati si-ar pierde o pate mare din venituri. Stiu ca auzi peste tot ca Google nu ii sufera pe afiliati dar nu este adevarat. Google ii iubeste cu conditia sa joace dupa regulile jocului (Gogle TOS). Doar isi face o mare parte din venituri cu ei, nu?
– daca scriitorul este “tare” si e capabil sa aduca trafic numai cu advertoriale, sa o faca. Chiar daca siteul este 100% cu advertoriale nu o sa ia nici o penalizare DACA joaca dupa reguli (adica daca le face NoFollow printre altele, si evident, chestiune de bun simt, sa le notifica ca Sponsored Post – mai mult pt clienti decat pt Google). Dar, problema este ca cu NoFollow nu mai poti vinde advertoriale … ceeace creeaza o dilema π
– penalizarile de care vorbesti in articol si care sunt foarte reale vin din vanzare de backlinkuri. Si da, un advertorial fara NoFollow nu este decat un simplu backlink vandut unui client. O fi el infrumusetat, presentat ca “aducator de trafic”, vopsit in tot felul de culori vii, dar tot un backlink ramane in ochii lui Google.
– Linkuri de afiliati – baga cate vrei in fiecare post. Si cand spun cate vrei vreau sa spun cate vrei – atata timp cat respecti ce zice Google in TOS (NoFollow π ). Nu uita, Google, Yahoo, Bing, Yandex, Baidu iubesc afiliatii si isi dau seama ca fara afiliati si-ar injumatatii veniturile. Cat ar parea de grea de crezut – nu uita ca afiliatii sunt propovaduitorii AdWords – Ei au facut PPC-ul sa fie vazut de clientii de astazi
– Articole – fa-le atat de lunci cat ai ce spune. daca ai ce spune doar 2 fraze, atat sa fie articolul. Mai bine mai putin si mai des deact mai mult si mai lung.
– Bannere – din nou, baga cat vrei de multe pe pagina, atata timp cat nu esti contra TOS-ului si cat nu afectezi “user experience”. Chiar Google (AdSense) te lasa sa pui 3 aduri pe pagina, si daca treci anumite praguri de venit iti deschide poarte la 5-7 si chiar mai multe banere pe pagina. Daca AdSense te lasa (si o face ca un privilegiu) sa pui 7-8 aduri pe pagina, de ce nu ai oputea face asta si cu banere vandute?
– Iarasi banere – accepta banere (niciodata text ads … π decat daca au noFollow ) care sunt legate de nisa ta. M-am saturat sa vad banerul de la Croaziere.net pe siteuri de mancare, pe bloguri personale, bloguri fashion, … etc doar pentru ca platesc 200-500 EUR pe luna pe baner. Linkuri in si linkuri out in afara nisei, sau macar domeniului larg, nu numai ca nu te ajuta dar risti sa ajungi la ceeace ai explicat mai sus.
– O lata problema cu vanzarea de backlinkuri … scuze, advertoriale π … este ca tu, ca blogger faci un link do follow spre un site. dar acel site mai cumpara linkuri de la alte sute de siteuri. La un moment dat o veriga slaba din lant (citeste “unul mai spammer decat toti ceilalti) pica si trage cu el toata increngatura … si tu sarman blogger care scrii advertoriale si nu faci nimic rau te trezesti fara trafic si urland pe forumuri cat de rau si al dreq este Google :).
Cam asta ar fi in cateva minute … Mai sunt multe de spus … dar altadata si altundeva π
BTW – La multi ani si multa sanatate!
ReplySalutare Emil,
Cee ce spui tu este exact cazul ideal spre care tinde si acest articol, dar care nu se prea intampla in activitatea celor Romania.
Posibil ca dupa o serie de penalizari mai seriose, lucrurile sa se schimbe putin π
Reply@Cosmin
Tu spui: ca e nevoie de o “serie de penalizari mai seriose” pentru a se schimba lucrurile.
Sincer – cred ca o “serie de penalizari mai seriose” nu va schimba nimic, ci ii va face cei in cauza sa caute metode si mai “bune” pentru a face acelasi lucru.
Cred ca forta binelui bate intotdeauna raul (asa zicea si nea Yoda din Star Wars si chiar asa s-a si intamplat!!!) … trebuie incurajati spre calea cea buna si, trist dar adevarat, majoritatea trebuie invatati ca habar nu au cum sa faca lucrurile bine si stiu doar sa spameze si sa alerge dupa 1 RON rapid. Si din pacate castiga acel RON rapid dand cu piciorul mai multor RON mai lenti, in viitor π
Anyway … pierdem prea mult timp pe niste cauze pierdute. Cu cat sunt mai multi care fac astfel de “greseli” cu atat este mai usor sa iesi in evdienta (pozitiv) facand lucrurile corect si ai mai mult de castigat! Asta e ca aia “Nu ar exista politist buna DACA nu ar exista infractori!!!” π
Tine-ti calea, fa treaba bine si MAY THE FORCE BE WITH YOU!!!
TRAISACA SPAMMERII SI SCRIITORII DE SPAMTORIALE!
Din cauza lor mancam o paine cinstita!!!
Sunt cazuri in care nu poti nu poti optimiza numai din continut si nu poti primi backlink-uri de le persoane pe bune, cine ar scrie despre un produs pe blogul lui pentru magazinul meu online ? Ofer un produs mai de slaba calitate sa zicem pe magazinul meu online, el totusi se vinde si este oarecum cautat da? Cine o sa-mi scrie mie pe blogul lui despre supe produsul meu? Nimeni! Asa ca tot la directoare si articole scrise te intorci. Trebuie sa aiba si google-u niste rezultate pe acele cautari care chiar nimeni nu scrie despre ele intr-un mod ‘white hat’.
ReplyDaca din 5 articole 3-4 sunt advertoriale, nu stiu cum putem numi blogul respecitv, ce este mai grav este ca am observat cateva bloguri care accepta sa scrie mai multe articole platite, fiind platit putin pe unul, dar daca scrie mai multe suma se aduna.
Totusi este un subiect interesant, nu m-am gandit la asta pana acum, o sa mai caut si alte informatii sa vad ce si cum stau lucrurile.
Reply